четвер, 18 березня 2021 р.

Періодична онлайн PRO-позиція у березні :

 Газета «Колосочок. – 2021. - № 5-8»

Привіт, друзяки!

Березневими днями  запрошуємо вас мандрувати містами країн світу за сторінками  науково-популярної тематичної природничої  газети  для розумників і розумниць «Колосочок».

Рубрики, круті листи, цікавезні завдання та умови Конкурсу «Я тут живу» від редакції улюбленої газети шукай на сторінках або переглядай відео:

Фаворитом наших  офлайн - читай ликів стало завдання «Родзинки міст», розміщене на сторінках даного номера.

Діти з задоволенням шукають у енциклопедіях і за допомогою інтернет-ресурсів відомості про незвичні споруди – символи міст і з легкістю виконують це завданняJ

Ловіть і ви цікавинки!

*    Біг Бен це великий годинник в якому розташований один з найбільших дзвонів тисячоліття. Також – гордість Великої Британії та чудового міста Лондон.

*    Бранденбурзькі ворота - найвідоміша пам'ятка Берліна і його символ. Знаходяться вони на Паризькій площі (Pariser Platz) в дуже фешенебельному районі столиці Німеччини і щодня сюди приходять десятки тисяч туристів.

*    Ейфелева вежа – це одна з найпопулярніших та найзнаковіших пам'яток архітектури усього світу. Цей відомий символ Франції, щорічно відвідують мільйони туристів.

*    Телевежа Небесне Дерево Токіо (Tokyo Sky Tree) на сьогодні є найвищою у світі. Її відкриття відбулося в 2012 році, квитки на її відвідування в перші дні після відкриття були розпродані в інтернеті за півгодини!

*    Бурдж Халі́фа — найвищий хмарочос у світі, розміщений у місті Дубай, Об'єднані Арабські Емірати.  Хмарочос сягає висоти 828 метрів і складається зі 162 поверхів.

*    Ста́туя Свобо́ди — національний пам'ятник США, символ свободи, демократії та справедливості. Це одна з найзнаменитіших скульптур у США та у світі, часто звана «символом Нью-Йорка і США».

*    Та́дж Маха́л — монумент, розташований за два кілометри від міста Аґра (Індія), на березі річки Джамна. Збудований імператором Шах Джахан Мугалом як мавзолей для своєї перської дружини Мумтаз-Махал.

*    Храм Свято́го Сіме́йства — католицька церква в Барселоні. Її побудова почалась у 1882 і триває донині.

*    Сіднейський оперний театр — одна з найвідоміших і найлегше впізнаваних будівель світу, що є символом Сіднея і однією з головних визначних пам'яток Австралії. Вітрилоподібний дах робить цю будівлю не схожою ні на одну іншу у світі.

*    Палац культури і науки – найвищий хмарочос у Польщі, знаходиться в самому центрі Варшави на площі Дефіляд.

*    Колізе́й — амфітеатр, пам'ятка давньоримської архітектури, одна з найграндіозніших та найвідоміших споруд античного світу. Будівництво амфітеатру було розпочато імператором Веспасіаном у 72 році н. е. і завершено у 80 році н. е. його сином, Титом. Розташований в Римі, в низині між Есквілінським, Палатинським та Целійським пагорбами.

*    Костел Божої Матері перед Тином або Тинський храм — католицький храм, парафіяльний костел у столиці Чехії місті Празі, одна з визначних історико-культурних пам'яток міста і країни, будівництво якого відноситься до середини XIV — початку XVI століть.

 

Уважним онлайн-читайликам  пропонуємо перевірити свою уважність за допомогою гри!

Переходь за посиланням, і ласкаво просимо до світу ерудитівJ

НАЙВІДОМІШІ РОДЗИНКИ МІСТ СВІТУ

 Щасти!

P.s.:  Побачимося у бібліотеці! Газета «Колосочок» містить ще багато різних завдань, які цікавіше виконувати навипередки з друзямиJ

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...