вівторок, 2 березня 2021 р.

 Бібліофреш «Журнальна імперія» - «Маловідома історія»

Історія… Дама примхлива і дуже прискіплива. Вона знає все, що було колись, «документує» те, що відбувається зараз і «думає» про майбутнє, коли знайомитимуться з нею наші нащадки. Це вона розповість про далеке й близьке, розкриє таємниці великих людей,  великих відкриттів та  крилатих висловів. Відділ обслуговування читачів-учнів 5-9 класів МБ для дітей та юнацтва продовжує знайомити своїх читачів та дописувачів з тими виданнями періодики, які отримує бібліотека у 2021 році на нашій щомісячній сторінці  «Бібліофреш» - «Журнальна імперія». Ми вже представляли тут журнал «Колосок», сьогодні вашій увазі пропонуємо журнал, який «дружить» з історією та розповідає про ті маловідомі факти, про які ми могли чути, але не знали. Це – журнал «МАЛОВІДОМА ІСТОРІЯ».

Хочеться висловити подяку редакції та ТОВ «Високий замок» за неймовірно цікаве та змістовне видання. Кожен номер відкриває перед читачем історію далеку та близьку, як українську так і світову. Але відкриває настільки захопливо та досконало, що читач пересвідчується в тому, як мало він знав до того, як перегорнув сторінку журналу «Маловідома історія».

У січні 2021 року виповнилося 150 років від дня народження Агатангела Кримського. А чи знаємо ми, що імя одного з найвидатніших мовознавців (знав 60 мов), внесено ЮНЕСКО до переліку найвидатніших діячів людства? Леся Українка, яку Україна шанувала у лютому, пишалася дружбою з Агатангелом Юхимовичем, а Лев Толстой завдяки його книгам відкрив для себе філософію Сходу та ознайомився з основами Корану.  

А, що відомо нам про імператора Нерона? Те, що правління його було жорстоким та деспотичним, що при ньому відбулася Велика пожежа у Римі та були масовими гоніння на представників християнства. А чи знали ми те, що вчителем майбутнього імператора був сам Сенека і, що саме за наказом Нерона він наклав на себе руки? Про свого майбутнього сина батько говорив: «… ніщо не може народитися, крім жаху і горя для людства»… Час і історія довели правдивість цих слів…

Розповість нам журнал і історію про те, як, власне, виникло кіно. І ми відкриємо для себе справжніх братів Люмєр та дізнаємося, що колись все починалося зовсім по-іншому, ніж ми звикли вважати…

Лютневий номер журналу складений таким чином,  що, дізнавшись про історію виникнення кіно, маємо нагоду ознайомитися і з історією «нагороди за тупість». Альберт Ейнштейн стверджував: «Нескінченними є дві речі: всесвіт і людська дурість. Щодо всесвіту я не цілком впевнений». Маємо нагоду ознайомитися  із найвеселішими преміями у світі, серед яких такі як «Золота малина» , яка є своєрідним «додатком» до «Оскара» і відзначаються нею найгірші акторські роботи, сценарії, режисура та найгірший фільм року. Є ще «Шнобелівська премія» за найнесподіваніші та дивні відкриття. Від великого до смішного один крок, а тому у світі ще є «Всесвітня премія за тупість», яка присуджується за найбільш видатні досягнення в галузі тупості і невігластва і ще й має декілька номінацій. Один із прикладів: «Найбільш безглузде шоу-нагородження у світі» коли між преміями «Оскар» і «Греммі» перемогла «Всесвітня премія за тупість». Існує ще «Премія Дарвіна». Нагороджують цією премією тих, хто помер, не залишивши потомства, або позбавив себе можливості його залишити. Одним із прикладів можна назвати випадкову смерть автора знаменитої трилогії «Прометей» Есхіла. Великий поет загинув від того, що йому на голову впала черепаха. А скинув її йому на горову орел, який розколює черепашачий панцир, кинувши його об каміння, щоб потім поласувати м’ясом.

«… людська дурість – це першопричина більшості лих і трагедій на Землі. Дурість не можна заохочувати, але її обов’язково потрібно висміювати, до неї привертати увагу, про неї треба говорити, а то вона множиться. І не знайдеться стільки премій на світі, скільки буде дурнів» - стверджує журнал «Маловідома історія». Тому у нас люблять це видання і з задоволенням читають.





Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...