понеділок, 15 березня 2021 р.

 

PRO-сування книг від  //Український інститут книги

Ранок 15 березня для бібліотекарів старшого відділу МБ для дітей та юнацтва розпочався із бібліовізиту до академічного ліцею «Спектр». У 8-В та 6-А класі ми провели з дітьми годину спілкування, метою якої було PRO-сування книг від  //Український інститут книги.

До восьмикласників ми принесли пізнавальну літературу, тож, спілкування проходило у формі подорожі. Разом із книгами «Химерний Київ»  Тетяна Стрижевська, «33 найцікавіші споруди»   та «33 найвідоміші картини та скульптури»  Штепанка Секанінова ми побували у різних куточках світу; дізнавалися разом із Богусь Янішевський про те , як працює наш «Мозок»;  розглянули «9 детальних планів своєї справи для підлітків» разом із Сергій Біденко і його книгою «Книга юного підприємця»; презентували для дівчаток «Цілком таємні дівчачі штукенції» Лідія Гауеншильд, а з хлопцями вирушили по сторінках книги «Шлях українського воїна». Зацікавленість у підлітків викликали книги серій «Порадник підлітка»  та «Думай як». Тож, ми спробували «прокачати» мозок восьмикласників, запропонувавши їм завдання із книги  «Думай як Шерлок Голмс». Впоралися не всі, але дуже-дуже намагалися. Тож – книги у поміч!


Шестикласникам була представлена до уваги художня  і пізнавальна література. Разом із Ганс Юрген Пресс знайомилися діти із серією «Детективний квест»; сподобалися  їм пригоди дівчинки Сюзанки від Дорота Сувальська серії «Витівки Сюзанки». У захваті були усі від книги Еліна Заржицька «Пригоди динозавриків» та Енциклопедія для допитливих «Найнебезпечніші істоти планети». Не злякалися діти фотоенциклопедії «Змії» серії «Світ навколо нас».

Звісно, ми дали дітям можливість подивитися наші новенькі книжки та запросили їх до бібліотеки, залишивши наші візитівки. Шестикласників бібліотекар Ольга Носенко запросила також до участі у Всеукраїнському конкурсі «Лідер читання-2021», бо ж саме є слушна нагода почитати нові українські книжки.



Щиро вдячні адміністрації ліцею «Спектр» за надану можливість познайомити дітей з новинками від //Український інститут книги та чекаємо юних ліцеїстів у нашій бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...