вівторок, 30 березня 2021 р.

Тиждень дитячого читання! Спортивно-пізнавальний вівторок

 Ви вмієте грати в шахи? Я – ні. В шашки вмію, якщо згадати. А наші читачі у відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів, вміють. Сьогодні, 30 березня, у другий день канікул вони влаштували спортивно-пізнавальний вівторок разом із //Український інститут книги та  книгою «Шахова абетка» від Івана Величко. Гра ж у нас є: тут 3 в 1: шахи, шашки і нарди (хто вміє та цікавиться, чи хоче навчитися). Виявляється, не дуже простими шахами цікавляться і дівчата і хлопці. Хлопці вчилися розставляти шахи, заглядаючи у книжку, звіряли назви фігур та пробували себе у ходах та шахових прийомах. А коли було складно вирішити спірні питання, то гукали на поміч дорослих.




А дівчата наші мають (виявляється!) досвід гри у шашки. Прорекламували книжку, правильно розставили фігурки, а потім зіграли. Вийшла «бойова» нічия!



Книжка від Івана Величко «Шахова абетка» допоможе тим, хто мріє навчитися грати в шахи (як от наша Анюта). З її допомогою можливо легко та захопливо (кожна сторінка проілюстрована) відкрити для себе великий світ цієї інтелектуальної гри.

«Гра в шахи – не просто дозвільна розвага. Деякі дуже цінні якості розуму, необхідні в людському житті, потрібні в цій грі і змінюються настільки, що стають звичкою, яка корисна у багатьох випадках життя» (Б.Франклін) Вівторок мине, а книжка і гра чекатимуть своїх малих та дорослих інтелектуалів у нашій бібліотеці та у нашому відділі кожного дня.





Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...