понеділок, 29 березня 2021 р.

Тиждень дитячого читання! Магічно-фантастичний понеділок

        Мабуть, не знайдеться сьогодні у світі дитини, яка б бодай не чула про Гаррі Поттера. Мільйони вже прочитали усі історії Поттеріани, ще більше подивилися усі серії фільмів.  Перед читачем та глядачем відкривається неймовірний  чаклунський світ, населений фантастичними створіннями. Сьогодні, у читачів старшого відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів є чудова нагода «заглянути» за лаштунки Поттеріани разом із //Український інститут книги. Саме це ми і зробили разом із нашими читачами 29 березня, у перший день канікул. Сьогодні у нас був «Магічно-фантастичний понеділок».  Провели ми його разом із книгами: Джоан Ролінг «Історія магії» та «Фантастичні звірі і де їх шукати» від Ньют Скамандер.                                                                                       Більшості наших читачів саме ці дві книги першими «впадають» у око, тож, ми разом мали нагоду згадати пригоди маленького мага та героїв першої із книг про Гаррі Поттера – «Гаррі Поттер і філософський камінь» у невеличкій міні-вікторині «Про кого йдеться?».


«Коли сумніваєшся, біжи в бібліотеку» - це із «Гаррі Поттер і таємна кімната». Чекаємо на наших допитливих читачів, щоб показати їм незвичайну виставку з історії магії, яка відкрилася у 2017 році в Нью-Йоркському історичному товаристві на честь 20-річного ювілею виходу у світ книги  «Гаррі Поттер і філософський камінь». 150 магічних артефактів  з цієї виставки постають на сторінках книги «Історія магії». Ви довідаєтеся звідки походить заклинання «Абракадабра», зазирнете в чорну чашку для ворожіння, побачите записник Леонардо да Вінчі…, дивовижні ескізи й рукописи з особистого архіву Дж.К.Ролінг… А у розкішному довіднику магічних звірів Ньют Скамандер – знаменитого магізоолога, ви відкриєте для себе усі дивовижі чаклунського світу.



Тож, «коли сумніваєшся, біжи в бібліотеку», тим паче, що ще з кінця 90-х та на початку 2000-х років Гаррі Поттер «заговорив» українською. Українською маємо можливість читати і наші «магічні» книжки, дякуючи видавництву «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Відкрий для себе історію магії разом із МБ для дітей та юнацтва!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...