понеділок, 8 лютого 2021 р.

Екологічний репортаж:

     «Стежками і таємницями заповідника «Асканії – Нова».

“Асканія-Нова” – це справжня перлина української природи, яка вже давно набула всесвітньої слави. В “Асканії” поєднались цілинний таврійський степ та мрія людини створити щось назвичайне. Тут зростають унікальні рослини, гніздяться рідкісні птахи та живуть тварини з різних континентів.

Територія заповідника поділена на три частини: північну, південну та Великий Чапельський під. Останній являє собою природну низовину та є абсолютно заповідною територією, тут тварини перебувають у вільному випасі. В степу можна побачити сайгаків, бізонів, коней Пржевальського, антилоп та інших рідкісних тварин.  .

В “Асканії” знаходиться один з найкращих дендропарків України, який функціонує завдяки складній зрошувальній системі .

Ось з такими цікавими фактами познайомились читачі  молодшого ввіділу на екологічному репортажі,який для них провели бібліотекарі Гайдай Світлана і Ярцева Олена. А допомогла нам в цьому чудова  книжечка Василя Клімова : «Казка про зоопарк».

 А чарівна стрілка з гри «У пошуках знайомих незнайомців» провела нас потаємними стежками. Право крутити дороговказ здобував той хто вірно відповідав на запитання вікторини.  Перемогла дружба і набуті знання.

 










 

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...