пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

          Все любов'ю зміряне до дна.

Останній місяць зими прохолодний та дуже палкий. Адже 14 лютого у багатьох країнах світу відзначають найромантичніше свято року - День святого Валентина. У цей день хочеться сказати комусь найкращі у світі слова.

12 лютого в МБ для дітей та юнацтва на абонементі старшого відділу читачів 5-9 класів відбулося засідання клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок» - «Поетичні хвилинки: «Все любов'ю зміряне до дна». На початку заходу бібліотекар Ольга Носенко розповіла дітям про історію виникнення свята, познайомивши їх з легендою про християнського священника Валентина, який  таємно вінчав усіх закоханих, за що і був страчений 14 лютого 269 року. Діти дізналися про традиції святкування свята в різних країнах світу та в Україні. Цікаво було дізнатися які подарунки готують в цей день, а також  про те, що в Саудівській Аравії це свято заборонено.



Кохання оспівано композиторами, художниками, поетами. Воно пронизує поезії В. Сосюри та I. Франка, О. Пушкіна, М. Лермонтова, В. Шекспіра і Ф. Петрарки, Лесі Українки та О. Олеся.  Завдяки огляду літератури на тему любові  учасники клубу поринули в світ кохання видатних поетів та письменників різних епох та сучасності, а також  обрали  собі книги за вподобаннями.

Наприкінці заходу діти з великим задоволенням читали свої улюблені вірші про кохання В. Симоненка, В. Сосюри й  Е. Асадова та прийняли участь у вікторині до Дня закоханих

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...