вівторок, 16 лютого 2021 р.


Леся Українка: квітка на долоні вічності

Україна шанує у лютому свою славну доньку - Лесю Українку. 25 лютого виповнюється 150 років від дня народження нашої «Мавки». До цієї славетної дати у читальній залі відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів відкрито тематичну міні-виставку «Леся Українка – квітка на долоні вічності».  

                                    

      «Хіба жила на світі ще така жінка, в серці якої поєдналися б така мужність, така геніальність, такий вогонь і розум, така пристрасна любов і відданість  народові та Батьківщині? Ні, другої такої на світі не було. Леся – неповторна!» (Л. Смілянський) І це насправді так. На нашій виставці Лесині вірші, казки та поеми, історія створення пісні та танцю «Подоляночка», розповідь про «Лесині липи», які ростуть у селі Жабориця (тепер с. Заріччя) куди мама привозила малих Лесю та Михайлика, є тут і пам’ятники Лесі та вислови відомих діячів культури про велич її таланту.  Ми чекаємо на "Лесині читання" наших малих та юних читачів.




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...