пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

Лютневе родео:

 

 « Нащо бику кільце у носі?»

(засідання клубу «Книгочитограйка»)


Існує стародавня китайська легенда, згідно якої у кожного року є свій покровитель в світі тварин. На її основі і побудований гороскоп цього народу. Бик - найсильніший знак в китайському астрономічному  календарі, але    його перехитрив  Щур. Щоб отримати свій рік у Будди, дванадцяти тваринам потрібно було переплисти річку. Коли Бик вже збирався переправлятися  вплав, до нього підбіг пацюк і попросив перевезти його на спині. Бик  погодився, але в самий останній момент, у самого берега, хитрий гризун зістрибнув на землю і став першим перед Буддою, за що і був винагороджений правом починати китайський гороскоп. Звідси пішла традиція, що в цей період потрібно допомагати іншим людям, але з обережністю, щоб вас не обхитрили. За доброту, довірливість і впевненість в своїх силах  люди люблять і шанують Бика.








Наши книгочитограйчики також висловили повагу до такого могутнього символу.Ми згадували  казки: «Солом’яний бичок»  та «Дружба звірів». Бібліотекар Олена Леонідівна познайомила  дітей з цікавими фактами із життя   биків та корів. А на десерт кожен зробив собі маску з символом року.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...