середу, 6 листопада 2019 р.


Етикет – це анітрохи не дрібниця!
Звичайно, зовсім не думав колись французький король Людовік  XIV, запроваджуючи «церемоніал», який приписував його придворним як їм поводитися, що у далекому XXI столітті правила гарного тону будуть називатися словом «етикет». Саме правила етикету і повторювали гості читальної зали старшого відділу – учні 5-Б класу гімназії ранком 06 листопада.
Діти завітали до нас вперше, тож ми провели таке собі інтерв’ю, щоб познайомитися ближче, а тоді разом гортали сторінки «церемоніалу», який розпочався із правила № 1 – привітання.

Те, що дівчача половина робить це не так, як хлопчача, ми зрозуміли швидко. Та вони знають ще й як віталися раніше дами та кавалери, як вітаються військові, як потрібно вітатися в різних ситуаціях, запропонованих на вибір. А ще вміють  гарно скласти «словничок чемної дитини».
Визначалися ми, хто така – тактовна людина. Допомагала нам вправа про добрі та погані вчинки. Діти голосували, як колись у римському колізеї, а потім разом повторювали правила поведінки у власній школі.
Неабияку цікавість викликала і міні-виставка «корисних» книжок, які  є справжньою «швидкою» допомогою тим, хто прагне не стати Робінзоном, живучи серед людей.
Колись великий німецький письменник Гете написав: «Поведінка – це  дзеркало, в якому кожен показує своє обличчя». У нас сьогодні у залі було чудове дзеркало  активних, чемних та ерудованих дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...