неділю, 24 листопада 2019 р.

Актуальна розмова


Про що говорить імя твоє?
24 листопада в секторі абонементу старшого відділу відбулося чергове засідання клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок» темою якого стала актуальна розмова «Про що говорить ім’я твоє»?, яку  підготувала і провела Ольга Носенко.
Розмова проходила в невимушеній та цікавій формі. Ольга Анатоліївна розповіла дітям про те, що ім’я супроводжує людину все життя, а тому й підходити до його вибору слід виважено. От колись, ще в епоху давніх римлян та греків, батьки понавигадували своїм спадкоємцям велику кількість дивних імен, як от: Васса, Аполлон, Цецілія, Ардальйон… Після прийняття християнства багато чудернацьких імен дітям «подарували» церковники (залежало це від того, який подарунок ти занесеш). А імена були: Лук, Псой, Акакій, Сисой… У нас, в Україні, багато нових імен зявилося в перші роки після революції 1917 року. Бігали маленькі Енергетики, Ери, Трактори, Сталі… Та ж, згодом вони виростуть, самі стануть батьками… Як пояснити вже своїм дітям, чому ти Трактор Іванович, Ідея Супутниківна чи Домна Мартенівна?  Людське ім’я є своєрідною характеристикою людини, тож, вибираючи його для своєї дитини, не варто зважати на будь-який новий термін чи моду. Серед гостей бібліотеки  були Анна, Маргарита, Ангеліна, Софія, Дарія, Варвара та Катерина. Усім дівчаткам їх імена подобаються, а, що вони значать, їм розповіла бібліотекар. Щоб поділитися новими знаннями з батьками, дівчата взяли додому книжки, які їм запропонували під час засідання.


Вибираючи своїй дитині ім’я, слід пам’ятати: як би ви її не назвали, головне, щоб виросла вона гарною людиною, яка вміє бути щирою,  порядною, чесною, здатною на співчуття та добре ставлення до людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...