четвер, 9 листопада 2017 р.

Бібліо  – глобус «Америка»
  Загадковий Американський континент. Сьогодні наш чарівний бібліо-глобус  відправив учнів 4-В гімназії у Південну і Північну Америки. Електронна презентація створена бібліотекарем Матвієнко Н.М. показала дітям, що - Південна Америка — це великий континент, який розташований в Західних і Південних півкулях Землі, а невелика його частина знаходиться в Північному. Тихий та Атлантичний океани омивають його береги. Історія, культура і навіть цивілізація розвивалися тут по-своєму.     Частину території Південної Америки відкрив іспанський мореплавець Колумб. Про наявність великого материка він дізнався першим.   Найбільша країна Південної Америки — Бразилія. Вона славиться пишними карнавалами та виступами різних шкіл самбо  Найбільша річка в світі протікає по цьому континенту. Амазонка, має понад півтисячі приток.   Анхель — так називається найвищий водоспад у світі. Він знаходиться в південноамериканській країні Венесуела. Висота водоспаду складає більше 1000 метрів. Знаходиться це диво природи у важкодоступних місцях, тому не кожному може пощастити його побачити.  


  Загальна кількість рослин Північної Америки становить 300 видів. Вони вражають розмірами і швидкістю зростання. Тут багато унікальних видів: тюльпанове дерево, гікорі, туя, секвойя, магнолія. У північній частині материка поширені карликові верби, ягідні чагарники і берези. Тваринний світ материка надзвичайний. В тундровій зоні можна зустріти північного оленя, білого ведмедя, песця. Там же живуть полярний вовк і ласка. У тайговій зоні численні хутрові звірі: видра, скунс, соболь. Серед хижих тварин зустрічаються ведмеді, вовки, рисі, росомахи. З гризунів: пацюк ондатра і канадський бобер. Примітний гризун -вегетаріанець — поркупайн, який живе на деревах. У складі фауни широколистяних  лісів  представлений вид сумчастих щурів — опосум. На південному сході материка можна зустріти алігатора і алігаторову черепаху. Із земноводних цікава велика зелена жаба, довжина якої сягає 20 см. Степ і Лісостеп населені антилопами -вилоріг, койотами, бізонами, борсуками і степовими тхорами.




   

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...