середу, 22 листопада 2017 р.


      Ми любимо Херсонщину!
21 листопада Україна відзначила День гідності та свободи. В цей самий день в  місті Херсон, в приміщенні  академії неперервної освіти відбувся III-й обласний тур інтелектуального турніру “Ігри патріотів Херсонщини», в якому прийняли участь переможці  II (міського) туру, читачі Новокаховської ЦБС: Іщенко Андрій – учень 5-А класу Дніпрянської ЗОШ та Ткаченко Дмитро – учень III(7)-Б класу Новокаховської гімназії.


Переможці II туру змагалися у двох категоріях: для учнів 4-5 класів – «Зелене диво Херсонщини» (рослинний світ рідного краю), «У пошуках знайомих незнайомців» (тваринний світ Херсонщини); для учнів 6-7 класів – «Херсонські ерудит-мандри» (пам’ятники і пам’ятні місця, топоніміка Херсонщини), «Лицарі Таврійського краю» (козацька доба в історії Херсонщини»). Змагання проходило у формі тестування.


Після тестування для учасників турніру, батьків, бібліотекарів відбулася творча зустріч під назвою «Щаслива зірка»  з письменником-земляком Віктором Михайловим ( творчий псевдонім – Віктор Вальд), який є переможцем міжнародного літературного  конкурсу  «Коронація слова – 2017» у номінації «Романи»  за твір «Останній бій Урус-шайтана».



Після зустрічі письменник провів автограф-сесію, де всі бажаючі змогли придбати книгу з автографом автора.


І, нарешті, настала урочиста мить фіналу та церемонії нагородження переможців обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини». Новокаховчани, на жаль, не увійшли до числа переможців, але подяку та сертифікат на отримання книг для дітей сучасних письменників України на  суму дві тисячі гривень отримав колектив міської бібліотеки для дітей, який завдячує шкільним бібліотекарям та бібліотекарям Новокаховської ЦБС, а, головне, дітям, які взяли участь у турнірі.




Також під час свята було нагороджено переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!» З усієї області надійшло більш ніж 400 малюнків, один із яких виявився переможним для міста Нова Каховка. Диплом за I місце отримав учень 1-А класу Новокаховської ЗОШ № 4 Гетьман Дмитро.






Нагороду Дмитрові вручили: представник фонду Миколи Томенка в м. Херсоні та прес-офіцер управління патрульної служби.


Після завершення урочистостей наш маленький переможець дав інтерв'ю обласному телеканалу «Скіфія».



Лейтмотивом свята стали слова «Я люблю Херсонщину». Приймаючи участь в обласному інтелектуальному турнірі “Ігри патріотів Херсонщини»,  підростаюче покоління нашого краю  пізнає його природу, історію, мистецтво та літературу, щоб згодом з гордістю сказати: "Я -  патріот рідного краю! Я люблю свою Херсонщину!" 

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...