четвер, 12 листопада 2015 р.

                Літературно - екологічна експедиція
         «Дикі і рідкісні: останній шанс їх побачити».
    Наша величезна планета включає в себе значне різноманіття живих форм. А скільки з них вимерло, і підрахувати важко. Зазвичай увага приділяється красивим тваринам. Їх показують у зоопарку і по телевізору, їх люблять діти, про них можна прочитати в підручнику і зустріти в природі. Але на Землі є такі створіння природи, яких зустріти дуже складно. Ці рідкісні види приховані від очей людини, багато хто з нас взагалі нічого про них не чули. А інформація, яка доходить до нас, свідчить, що ці істоти чи знаходяться на грані вимирання або взагалі в найближчому майбутньому зникнуть. Хто ж вони, самі рідкісні тварини планети?


    В цьому розбирались учні 1-Бкласу гімназії разом з бібліотекарями міської бібліотеки для дітей: Матвієнко Н.М., Ярцевою О.Л.
    А спочатку була екскурсія по бібліотеці, яка зірвалася у жовтні через негоду.


    В читальному залі першокласників чекала чарівна машина, яка переносила нас: в Африку, в Австралію, Європу  і Америку. Відвідали ми і заповітні куточки рідної України. Ми побачили різних зникаючих тварин. Особливо дітям сподобався манул, тасманський  диявол, золотий тигр, фосса, фенек,  бородата свиня, африканська цивета, довгоп’ят, мавпи сіфакі і тіті.


    Опускалися ми в глибини морів та океанів. Тут діти познайомились з адським вампіром, сірим китом, нарвалом, а провів нас на берег чорноморський дельфін Афаліна.


    Дітям дуже сподобалась наша літературно-екологічна експедиція. Вже у холлі вони показали тих звірів, які їм сподобались.



  

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...