понеділок, 16 листопада 2015 р.


              Майстер-клас: «Лялечка-подорожниця»
У неділю, 15 листопада  до читального залу для учнів 5-9 класів на чергове засідання гуртка «Умілі руки» завітали  юні читачі бібліотеки, яких об’єднує прагнення до творчості та вивчення історії, звичаїв українського народу. Цього разу майстер-клас для них давали волонтери, викладачі образотворчого мистецтва – Ольга та Наталія Лепські, а темою заняття було виготовлення лялечки-мотанки «Подорожниця».



Колись давно, українські дівчата (жінки), збираючи чоловіка в дорогу, разом з речами клали своїм коханим  до сумки мініатюрну лялечку-оберіг «Подорожниця», зроблену власними руками. «Подорожниця» - це крихітна лялечка з клаптиків тканини, що тримає в руках  вузлика, в якому сховано декілька крупинок пшона (або іншої крупи) та нитки. Крупа  була символом ситості, щоб подорожній завжди залишався у дорозі ситим, а нитки клали з тією метою, щоб  він завжди міг знайти дорогу додому.



Діти виготовили по дві лялечки: одну залишили в бібліотеці, а іншу взяли із собою, щоб розповісти про оберіг в родині та друзям у школі.



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...