середу, 25 листопада 2015 р.


                Перше знайомство

Саме так можна сказати про бібліотечний урок, який відбувся ранком 25 листопада                      у старшому відділі для учнів 5-9 класів. До нас завітали учні 1(5)-А класу  гімназії, щоб познайомитися з тим бібліотечним  «домом», яким стане для них наш відділ аж до кінця 9 класу. Цікаве почалося з самого початку, коли дітвора, залишивши свої речі у вестибюлі , зібралася повертати до читальної зали молодшого відділу, туди, куди вони ходили на протязі початкової школи. Бібліотекарі старшого відділу повели своїх майбутніх читачів спочатку до абонементу.  
                                                                         
                                                                                                                                                           Виявилося, що деякі з дітей вже приходили  до нас за книжками, але досконало з сектором абонементу вони познайомилися тільки тепер, коли їм розповіли про  розмаїття  «жителів»  книжкових полиць, запросили до участі у роботі клубу «Бібліокафе», що діє саме на абонементі.  
                                                       
                                                                                                                                                                 Потім  відбувалося знайомство з читальною залою: невеличкий  екскурс в історію книги,  запрошення до книжкових новинок та періодичних видань, до участі у гурткові «Умілі руки» роботи учасників якого діти могли побачити тут же (вже маємо «потенційних» нових гуртківців) та, звичайно невеличка пізнавальна вікторина. Наступну зустріч клас призначив нам уже у грудні місяці, тож, сподіваємося, що будемо дружити  до тієї пори, поки не  «випустимо» вже девятикласників.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...