неділю, 22 листопада 2015 р.


                     З Україною в серці.

19 листопада, напередодні Всесвітнього Дня Дитини та Дня гідності та свободи, у Херсоні відбувся фінал обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини». Програма цього дня була дуже насиченою та по-святковому хвилюючою. Всі учасники турніру тримали в цей день свій основний екзамен, а в цей час для  бібліотечних працівників Херсонщини відбувався круглий стіл : «Національно-патріотичне та правове виховання дітей і підлітків: виклики часу».  Звертаючись до учасників  круглого  столу, начальник управління внутрішньополітичної діяльності Херсонської обладміністрації Гавриш Павло Олександрович сказав, що виховувати патріотів у сучасному світі можуть тільки люди, які в серці несуть любов до України, а перший заступник начальника головного територіального управління юстиції Предмєстніков Олег Гарійович наголосив на особливості виховання патріотів  в україномовному середовищі, створенні спільнот  та залученні інформаційно-комунікативних технологій.  Тема, заявлена для засідання круглого столу, мала своє продовження під час святкового фіналу гри, який проходив на сцені актової зали  Херсонської академії неперервної освіти.
До всіх присутніх звернувся боєць батальйону «Херсон», який, як і всі мужні люди, був небагатослівним, але головним, що було сказано для дітей Херсонщини: «Ми захищаємо усіх вас і будемо робити це до перемоги». Після завершення святкової частини  фіналу  всі учасники турніру «Ігри патріотів Херсонщини» разом із бійцем та почесними гостями свята, здійснили екскурсію по Херсону на бібліобусі та поклали квіти до Монументу  Героїв Небесної сотні.

Під час  святкового фіналу представникам міської бібліотеки для дітей було передано Грамоту від Національної бібліотеки України для дітей для учасниці конкурсу «Книга памяті мого роду», читачки Дніпрянської селищної бібліотеки, учениці Дніпрянської ЗОШ Остапець Зоряні.

4 листопада цього року, в Києві  було оголошено імена переможців Всеукраїнського сімейного конкурсу «Книга памяті мого роду».  Всього на конкурс було подано 1077 робіт із 19 областей України. На розгляд Головного журі в НБУ для дітей надійшло  185 робіт переможців обласного туру: 127 – у номінації «сімейна книга» та 58 – у номінації «відео книга». Переможцями стали 22 роботи: 15 у заявлених номінаціях та 7 – поза конкурсом. Бібліотеки Новокаховської ЦБС приймали активну участь  у цьому конкурсі  і є серед робіт дітей Нової Каховки  одна, яка відмічена у Києві. Вітаємо Зоряну!
                                                                                                                                                    

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...