понеділок, 9 лютого 2015 р.

В Афганистане, в черном тюльпане…

         Гіркі слова цієї пісні лунали в читальному залі для 5-9 класів 9 лютого. Саме в цей день прийшли до нас учні 8-х класів новокаховського ліцею, щоб почути правду про афганську війну. 



    Бібліотекарі підготували електронну презентацію, щоб діти могли, слухаючи розповідь, побачити фото президента Аміна, афганських душманів, Саши Стовби, солдатського ліжка, що сорок днів стояло пустим у казармі після того, як не повертався із бою його хазяїн. Також зображення того сумнозвісного літака, який афганці назвали «черным тюльпаном». Звучали в залі вірші воїнів-афганців та Олександра Стовби, афганська притча із художнього фільму «Рембо – 3» (ми показали дітям кадр із фільму), та пісні про Афганістан. Розповідь про афганську війну ми повязали із подіями в Україні, закінчивши захід хвилиною мовчання за загиблими в тій і вже в цій війні. Перед зображенням скорботної свічки на екрані стояли діти, слухаючи  пісню гурту «Тартак» - «Не кажучи нікому». Кожна війна коли-небудь має свій кінець. Памятаймо Афганістан, щоб не забути згодом своїх українських героїв та їх жертовний подвиг.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...