середу, 11 лютого 2015 р.

                                                                                Не заменяет воздуха любовь
                                                                                Когда дыханья в легких не хватает,
                                                                                Не сращивает кость, не очищает  кровь,
                                                                                Но без любви порою умирают…

      Чи здатна  зрозуміти зміст цих слів дитина, якій 14 років? Мабуть ще ні, зарано. Та розповісти їй про кохання вже можна. Саме це спробували зробити бібліотекарі читального залу для 5-9 класів 11 лютого, в переддень Дня всіх закоханих, коли в гості до бібліотеки завітали учні IV-А(8)класу гімназії.


       Спочатку ми розповіли їм красиву легенду про виникнення свята, потім показали, як святкують його в різних куточках Землі; познайомили з автором найпершої «валентинки» герцогом Чарльзом Орлеанським та його листом коханій жінці, розповіли про найцікавіший вчинок на День закоханих «залізної леді» Америки Мадлен Олбрайт та співака Гарі Мура.  



       А потім дітям було запропоновано прослухати трактування любові , яке дає наука, та мотивацію трьох видів кохання, які існують між людьми. В залі звучали вірші про любов, а на завершення ми запропонували нашим юним гостям взяти участь у веселих конкурсах та поздоровили з днем народження лютневих іменинників.




                                                                  Сьогодні, в день святого Валентина
                                                                  Згадали про любов, що творить чудеса.
                                                                 Щоб кожен знав: дорослий і дитина,
                                                                Любов - це сонце, щастя, радість і краса.
     Ці слова стали лейтмотивом до чергового засідання в клубі «Бібліокафе» 8 лютого. В меню цього дня був поетичний калейдоскоп «Лиш про любов сьогодні всі слова.»


   Відвідувачі «кафе» «спробували на смак» легенду про кохання священника Валентина та дівчини Джулії, дізналися секрети виготовлення святкової «валентинки»та історію ії появи. В якості «десерту» дітям запропонували прочитати вірші про коханих, які вони вибрали заздалегідь і вивчили. 


    На завершення бібліотекар Носенко О.А. провела вікторину по темі засідання, під час якої діти відповіли майже на всі запитання, а потім із задоволенням чаювали й ласували смачненьким.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...