вівторок, 26 березня 2019 р.

Бібліофреш


Двієчник? Ні, геній!
Двієчник в сім’ї  -  біда чи благо? Часто батьки просто з ніг збиваються, щоб змусити своє улюблене чадо вчитися. Та… в щоденнику знову – красиві лебеді…
Можливо, ми зараз скажемо трохи антипедагогічно, та переживати так не варто. Трохи цієї «антипедагогіки»  назбирали 26 березня бібліотекарі читальної зали старшого відділу, щоб у Тиждень дитячого читання влаштувати для своїх активних та допитливих читачів  бібліофреш за сторінками періодичних видань про найвідоміших двієчників.  Допомогли нам у цьому часописи «Однокласник»,  «Пригоди» та «12 +», а  також  книги видавництва «Грані-Т» із серії «Життя видатних дітей».


Навіть не підозрювали наші малі читачі, що Альберт Ейнштейн у школі мав славу йолопа, а фізику ненавидів найбільше;  Томаса Едісона вчителі називали «безмозким дурнем». Білл Гейтс школу взагалі покинув, йому там було нудно, хоча  батьки  й пробували платити йому по 25 центів щодня, щоб він тільки у ту школу ходив. Стів Джобс школу ледве закінчив, з великими труднощами вступив до коледжу, з якого після першого ж семестру вилетів. Агата Крісті писала свої детективні романи з такою кількістю помилок, що видавництва за голову хапалися, але не друкувати не могли!   Сільвестра Сталлоне виганяли із 14 шкіл, Том Круз і Кіану Рівз взагалі страждали на захворювання, що унеможливлює здатність до навчання, читання та писання. Але це не завадило їм стати всесвітньо відомими та мати іменні зірки на алеї Зірок у Голлівуді. А ще – Олександр Пушкін, Микола Гоголь, Олександр Дюма, Коко Шанель та інші відомі двієчники дивували цього дня наших читачів.
Тож, якщо  з початком навчального року ви виявили, що ваше чадо не виправдовує покладених на нього сподівань, не засмучуйтесь. Можливо, ваша дитина просто шукає себе і, якщо ви не будете їй заважати, а, навпаки, підтримаєте, з неї виросте справжній геній.                 


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...