середу, 20 березня 2019 р.

Караван вражень


Подорож до Піднебесної
Березень місяць у міській бібліотеці для дітей проходить під знаком Китаю. До року Китаю в Україні тут з початку місяця вже діє чудовий «китайський куточок», в якому розмістилися книжкова виставка-подорож «На берегах Янцзи і Хуанхе» та мистецьке панно «Життя в гармонії».  


                                                                                                                                                   І, звичайно ж, ми говоримо з нашими читачами та відвідувачами про цю незвичайну країну, «подорожуючи» її містами та історичними місцями, природними парками та просто вулицями Китаю. 07 березня у читальній залі старшого відділу відбувся семінар-тренінг для бібліотечних фахівців  ЦБС «Бібліотека у сучасному форматі: кроки до читацької прихильності». Бібліотекарі міської бібліотеки для дітей поділилися з колегами своїми здобутками по темі, що стосується китайської цивілізації. Здійснили авіа подорож до Китаю, поговорили про особливості китайської мови та стали  першими учасниками презентації книжкової виставки «На берегах Янцзи і Хуанхе» . Після було захопливе занурення у мистецтво фен-шуй. Ось так впоралися із ним бібліотечні працівники, які власноруч виготовили для себе китайський символ-оберіг – віяло, як подарунок до 8  березня.


13 березня у «Подорож до Піднебесної» вирушили учні 5-В класу гімназії. Малеча також малювала собі обереги, які потім складала у віяла. Хлопці, до речі, впоралися не гірше за дівчаток.





Але ж, не тільки китайська символіка була цікава тут. Говорили ми про китайську культуру та китайську кухню, про китайські винаходи, звичаї та традиції цього незбагненного народу. До речі, китайці завжди вважали, що частин світу є не чотири, а п’ять: схід – захід, південь – північ і – центр. Ось саме у центрі і знаходиться їх Піднебесна імперія – серединне царство, земля під небесами, яку ми називаємо Китай.  Найбільше враження отримали наші гості від китайської кухні та винаходів, між тим, розгадавши дію давнього китайського сейсмографа.
20 березня знову у подорож вирушили вже учні 5-А класу гімназії. Дітвора була приємно вражена особливостям китайських родинних традицій, де існує культ бабусі; затамувавши подих, «пройшлися» ми по найдивовижнішому скляному підвісному мосту Китаю, який розташований на висоті близько 400 м у національному парку Чжанцзяцзе, де, серед «літаючих» у повітрі гір, Джеймс Кемерон знімав свій «Аватар».



Хлопці цього дня зробили собі китайські тату з драконами, а дівчатка – із феніксами. Дракон – то чоловіча енергетика «янь», а фенікс – жіноча.



Усі дівчатка, разом із класним керівником Богданець Людмилою Миколаївною, власноруч зробили собі ще й оберіг на щастя (бо якраз же День щастя!) – червоне китайське віяло (червоний колір у Китаї – це колір щастя).


А потім, кожен учень отримав зображення єдинорога, який у Китаї вважається символом талановитих та успішних дітей. Наші, українські діти, намалювали собі  китайський ієрогліф, який означає «удачу», та розмістили  свої символи у власних щоденниках.





Ми побажали їм удачі у всьому, бо всі наші діти талановиті та обов’язково стануть успішними в майбутньому!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...