середу, 27 березня 2019 р.


 Цікава наука разом з журналом «Смайлик»
(Досліди по сторінкам журнала)
   Весело і змістовно проходить Тиждень дитячого читання у міській  бібліотеці для  дітей. 27 березня у молодшому відділі зібрались діти ,щоб провести наукові досліди по – сторінках журналу «Смайлик». Для цього нам знадобились повітряні кульки,скотч,ножиці,голка, дві виделки, бамбукові зубочистки, скляна пляшка і монетки по десять копійок.
  Спочатку ми перевіряли теорію  цілої кульки. Кульку покривали скотчем і пробивали голкою. Перший раз кулька лопнула ,а на другий залишилась цілою. Дослід вийшов на п’ятдесят відсотків.
  А ось для другого досліду потрібна  була бамбукова зубочистка, пляшка та монета номіналом у десять копійок. Спочатку потрібно було переламати зубочистку у вигляді букви Y і покласти на пляшку разом з монетою. Потім полити все це водою і через де який час монета падала у пляшку сама. Цей дослід вийшов у нас на сто відсотків. Маленькі дослідники відчули себе великими науковцями.   Можливо наші дослідження підштовхнуть дітей вивчати фізику і хімію у старших класах середньої школи.
  Наші читачі  отримали домашнє завдання  провести досліди вдома у колі родини, а за роботу  у стінах нашої бібліотечної лабораторії медалі від «Смайлика» і  маленькі, але дуже смачні цукерочки.















Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...