вівторок, 26 березня 2019 р.

Літературно-мистецький майданчик


Китай зблизька
З початком весняних канікул у міській бібліотеці для  дітей розпочався Тиждень дитячого читання. У читальній залі  старшого відділу він пройшов під знаком Сходу. Біля книжкової виставки «На берегах Янцзи і Хуанхе»  зібралися наші допитливики, які шукали відповіді на питання по історії Китаю, «мандрували» вулицями його найбільших мегаполісів, знайомилися із символами, винаходами, модою та мистецтвом Піднебесної імперії. Так розпочався наш літературно-мистецький майданчик «Китай зблизька».


Дуже скоро виставку розібрали на частинки, щоб, власне, зайнятися творчістю. Хто малював, хто писав власні враження від прочитаного, а хто старанно щось ліпив.


Майже дві години промайнули швидко. Дівчатка за цей час трохи розважилися, спробувавши танцювати з китайськими символами.


А що ж у нас творили на тому мистецькому майданчику? Намалювали діти Велику Китайську стіну, відтворили у малюнку Шанхай, майже з точністю  показали ніжки-лотоси, взуті у 10-сантиметрові черевички, написали про власні враження від китайського Гонконгу та історії китайського чаювання. У Гонконзі українському хлопчикові Олександру сподобалися пластикові гроші, а українську дівчинку  Христину вразила традиція сьорбання у мистецтві китайського чаю.  А ще маємо китайського дракона, який зліпила п’ятикласниця Варвара.


 
     

Рік Китаю в Україні триває, а ми чекаємо ще на теракотового воїна , відтворення китайської опери  та  картину  у  техніці малювання  шан-шуй. Неймовірний Китай чекає на усіх допитливих та активних у читальній залі старшого відділу бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...