середу, 6 березня 2019 р.

«Бібліотечні авіалінії»


Мандруємо в Китай.

Екіпаж авіалайнера міжнародної компанії «Бібліотечні авіалінії» привітав своїх пасажирів – учнів 4-Б та 4-В класів новокаховської гімназії і вирушив в рейс «Нова Каховка – Пекін».
Сьогодні «Бібліотечні авіалінії» виконували рейс в Китай не випадково, адже в Україні оголошено 2019 рік – роком Китаю і ми, українські бібліотекарі-стюардеси, запропонували дітям ознайомитись з цією країною.
Отож, діти летіли уявним літаком і слухали розповідь про Китайську народну республіку (КНР), державу в Східній Азії, найбільшу за чисельністю населення державу світу.



Наш рейс був незвичайний, тому що ми перенеслись трішки в часі, назад в минуле.
Китайський Новий рік - Чунь цзе, що значить Свято Весни, є для китайців найважливішим святом, його відзначають вже більше двох тисяч років. 2019 рік за за східним календарем – рік Жовтого Кабана  - в цьому році він розпочався 5 лютого. До речі, в Китаї свято відзначають два тижні. Завершується святкування Нового року фестивалем ліхтарів. І   ми потрапили в 19 лютого 2019 року - на свято  ліхтарів  Юаньсяоцзе.

Учнів з Нової Каховки в Пекінському аеропорту зустрічав бібліотекар, який ознайомив їх з традиціями святкування свята ліхтарів. 
Діти, готуючись до «поїздки» власноруч змайстрували ліхтарики і подарували їх бібліотеці.


Далі "бібліотекар-гід" розповів про винаходи китайців. Друковані книги, фарфор, шовк, дзеркала, парасольки і паперові змії - це лише мала частка тих предметів нашого повсякдення, які були винайдені китайцями і якими люди користуються і донині у всьому світі.


Діти відгадували «таємниці ліхтаря»  та допомогали китайському хлопчику пройти шлях до вершини (складали пазли), користуючись паличками, грали в гру «рисові кульки», навіть вивчили декілька рухів танцю з віялом.







В читальній залі молодшого відділу оформлена книжкова виставка «В об’єктиві: Китай». Бібліотекар порекомендував дітям для ознайомлення бібліографічний список літератури по темі: Китай.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...