четвер, 18 лютого 2016 р.



             Welcome to London !
Саме ці слова стали лейтмотивом зустрічі для учнів 7-8 класів гімназії, які завітали до нашої бібліотеки в рамках Тижня англійської мови. Разом з ними ми здійснили віртуальну  WEB – подорож «Маленьким екраном – до великого Всесвіту», відвідавши  столицю Англії, її найголовнішу скарбницю – місто Лондон.                                                                                                               «Подорожували» морським шляхом, через річку Темзу, а тому відкривали для себе заново і зловісний Тауер, і англійський пантеон – Вестмінстерське абатство, і англійський парламент з його віковими традиціями. Розкрили таємницю Біг Бену, заглянули у кімнати Букінгемського палацу, відвідали  лондонський Сіті та переконалися в тому, що Лондон не тільки фінансова імперія, а ще й – витончена столиця. Були ми у музеях міста,  бачили Шекспірівський «Глобус» та ще багато-багато цікавого.  Здійснити таку подорож бібліотекарям допомогли журнали «Золотий глобус» та «Дружболандія», тим самим ми втілили в життя ідею, придбану у 2015 році – «Пройди світ разом з бібліотекою».


На зустрічах діти читали нам вірші англійською мовою,


подарували бібліотеці стіннівку, де про королівство Великобританії написано англійською,

та «валентинки», які вони виготовляли, віддаючи данину герцогу Орлеанському,  що писав листи коханій, перебуваючи у Лондонському Тауері. Та, найперша «валентинка» до цього часу зберігається у Британському музеї.



Ось таким був наш Тиждень англійської  мови у бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...