середу, 10 лютого 2016 р.

                               Віртуальна мандрівка
                                     «Оазис в степу»
     Так величають Асканію -Нову вже не один десяток років. Адже добре відомо, що ці землі спочатку були приречені стати пустелею. А стали окрасою Херсонського краю.


    На віртуальну мандрівку до бібліотеки були запрошені учні 4-А класу гімназії. Гімназисти познайомились з історією роду Фрідріха Фальц-Фейна і за допомогою електронної презентації  побували на просторах заповідника.


     Ботанічний парк, закладений 1887 року на 28 га, у 1971 мав площу 70 га. Тут налічується 14 тис. дерев 162 видів і різновидів. Це справжній ліс з велетенськими деревами й мальовничими галявинами. Хіба що припорошені піском алеї та садові лави нагадують, що це парк. В опаленому сорокаградусною спекою, суховіями й бурями степу зеленіє, розширюється чудовий парк - справжнє диво природи, результат великої людської праці. Відразу ж за парком - заповідний степ, унікальний, безцінний пам’ятник природи. Ця земля, не займана людиною, нагадує про далеке минуле.
    Цілинний степ Асканії-Нової  - єдина ділянка ковилово-типчакового степу не тільки на півдні країни, але й у Європі. Куди не глянеш, всюди милують око цвітом степові трави, хвилями переливається ковила. Навкруги пасуться стада антилоп, оленів, диких коней, зебр, бізонів, зубробізонів, страуси вільно живуть і гніздяться в асканійському степу. Площу заповідного степу збільшено з 1520 до 11 тис. гектарів.
    Про все це ми розповідали нашим гостям. А потім були електронні загадки. З якими наші  четверокласники впорались дуже швидко. Тварини та рослини дуже цікава тема, але школярам потрібно  було повертатися на уроки.  А  ті , хто побажав продовжити мандрівку завітали до нас після школи.




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...