четвер, 18 лютого 2016 р.



             Тиждень англійської мови у бібліотеці.
   2016 рік оголошено в Україні роком англійської мови. Недарма ж кажуть: «Скільки ти знаєш мов, стільки разів ти людина». А англійська – мова міжнародного спілкування. Україна прагне нині бути в єдиній сімї європейських народів, тож – вивчати мови, а тим паче англійську, якраз на часі.
В міській бібліотеці для дітей з початку року , у читальній залі для 5-9 класів оформлено книжкову виставку: « English – a way to success», де розміщено художню літературу англійською мовою, «підказки» з готовими домашніми завданнями, твори найвідоміших англомовних письменників і прекрасні види головного міста Англії – Лондона.

З 10 по 19 лютого  бібліотека долучилася до Тижня англійської мови, який проходив у гімназії. За ці дні читальну залу для старших школярів відвідало  9 класів – учнів 5-8 класів.
                                          
                                                                                                                                                                                                                                                                       П’ятикласники та шестикласники із задоволенням  відправилися у Країну Див разом зі знаменитою героїнею  Льюїса Керрола – Алісою. В ній вони дізналися цікаві факти про найзагадковішого письменника Англії та його не менш загадковий твір, переглянули найпершу 9-хвилинну екранізацію , яку зняла студія Disney в 1903 році.

         Подорожувала малеча казковими джунглями Редьярда Кіплінга - першого англійця, що здобув Нобелівську премію  в галузі літератури, та заново відкрила для себе  письменницю, ім’я   якої в історії світової літератури назавжди пов’язане з казковими повістями про дивовижну няню Мері Поппінс.  Діти дізналися скільки років і яким чином  Волт Дісней вмовляв норовливу британку Памелу Ліндон  Треверс дати дозвіл на екранізацію її знаменитої казкової епопеї.



         Загалом, наші маленькі гості-читачі провели час весело і корисно: послухали розповідь бібліотекаря, подивилися трейлери найзнаменитіших фільмів, знятих за мотивами творів,  про які йшла мова; позмагалися у вікторині «Впізнай героя», і, звичайно ж, погортали сторінки улюблених казок.



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...