середу, 2 грудня 2015 р.


        Обереги для українських воїнів.
6 грудня Україна відзначатиме День Збройних сил. В цей день ми шануватимемо своїх захисників, ми будемо з гордістю говорити про нашу армію, яка є і якою ми пишаємося. Напередодні свята працівники міської бібліотеки для дітей разом із своїми читачами та волонтерами збирали подарунок для українських солдатів, щоб відправити його на передову, туди, де стоять  наші захисники, боронячи незалежність держави та наш спокій.

Ідея зробити такий подарунок виникла ще восени, коли вперше  зібралися в бібліотеці дітки – учасники гуртка «Умілі руки», щоб зробити свої перші ляльки-мотанки – найдавніший український оберіг. За місяць занять у нас утворилася ціла колекція із дитячих робіт, які ми й вирішили відправити  захисникам України.

Кожен із дітей, хто долучився до збирання посилки, приніс щось своє: Анастасія Тепляк принесла ляльку-Зерновушку, яку виготовила вдома,

Валерія Максимова зробила малюнок-аплікацію та написала листа, в якому є такі слова: «Воїне!Дякую тобі за те, що ти захищаєш мене і мою сімю! Дякую за твою відвагу, хоробрість та честь. Ми усі вас чекаємо з перемогою! Ні війні!»

Діана Татусь намалювала дуже щирий малюнок, в якому всі почуття  кожної української родини, яка проводжає свого сина, чоловіка, батька на війну.

Долучилися до збирання подарунків всі працівники бібліотеки, бібліотечні волонтери та  викладач гуртка «Умілі руки» Наталія Лепська.  Допоміг у відправленні посилки волонтер – Олександр Іванович Пилипенко.  Дякуючи йому, наше відправлення «пішло» за конкретною адресою. Це – місто Маріуполь, отримати посилку повинні морські піхотинці, які захищають нас на сході країни.

Крім солодощів, дитячих малюнків та листів, на фронт «поїхали» ляльки-обереги, які  будуть захищати наших українських воїнів на фронті тієї неоголошеної війни. Від  імені усіх бібліотекарів та наших читачів ми вклали  до посилки ще й нашого листа
Дорогий український воїне!Напередодні Дня Збройних сил України до тебе з вітальними словами, від імені  своїх юних читачів звертаються працівники бібліотеки для дітей міста Нова Каховка. Ще з початку листопада, в переддень Дня захисника України , в нашій бібліотеці розпочав роботу гурток, де дітки навчаються виготовляти український оберіг, а саме – ляльку-мотанку.  З першого заняття ми всі знали, що обов’язково відправимо такі обереги тим, хто захищає нас та нашу рідну країну. Прийміть наші невеличкі подарунки та ці обереги. Нехай захистять вони вас і в палатці, і в землянці, і в окопі, нехай збережуть усіх вас для ваших коханих та рідних, для країни, яку ви бороните.Здоровя бажаємо, витримки, мужності та звитяги. Нехай закінчиться війна, нехай вбереже кожного із вас Господь та наші молитви. Зі святом! Повертайтесь скоріше додому, повертайтесь живими!


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...