четвер, 10 грудня 2015 р.


                Виховуємо громадянина                                                                    

                                                                       Дитя моє, права дитини
                                                                                 Ти можеш вивчити сумлінно.
                                                                                 Це так потрібно, так важливо
                                                                                 Напевно знати в наші дні:
                                                                                 Коли з тобою справедливо
                                                                                 Вчиняють, а коли і ні.
Цього тижня міська бібліотека для дітей перетворилася на Країну Дитячих Прав. Кожна ж-бо  дитина на Землі має права, що закріплені Конвенцією ООН про права дитини. Саме про це говорили  працівники бібліотеки зі своїми читачами.
Для молодших  школярів  було проведено відео урок «В цій казці немає порядку, що не слово – то загадка». Навести лад у казках і визначити хто і як порушував права казкових героїв, допомагав бібліотекарям 1-в клас гімназії.  А розпочалося  все з чарівного люстерка і олівця. Баба-Яга переплутала всіх казкових героїв. Вони загубили свої книжки. Допомогти знайти дорогу до казки взялися наші першокласники. І у нас все вийшло! В дружбі – сила! Злі чари були розвіяні і у казковому королівстві знову стало затишно та гарно. 


                                                                                                                                                                          Учні ж 1(5)-А класу гімназії «долали»  межі правового лабіринту «Зроби крок у світ  своїх прав». Всі разом дізнавалися ми про права дітей, які рівні для всіх та якими користається не кожна дитина у світі, про  «дітей   вулиці», про установи, куди можна звернутися, якщо порушуються твої права. Пограли, звичайно, і у правову казкову вікторину та визначили кращих «казкових правознавців».


А учні 4(8)-Б класу гімназії  стали учасниками диспуту «Для чого світу ти?»  У підготовці до заходу ми  використали  казки В.Сухомлинського, знамениті рубаї Омара Хайяма, заповіт матері Терези – громадянки миру, лауреата Нобелівської премії миру. Говорили ж про людяність, про те, що значить бути на землі Людиною, яка несе в своєму серці цю людяність та «підбирали» «Ключі життєвого успіху».


Франсуа Моріак колись сказав: «Життя більшості людей – мертва дорога, яка веде в нікуди. Від нас самих залежить якою буде дорога нашого життя». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...