понеділок, 28 грудня 2015 р.


               Запрошуємо почитати!
Ура! Дочекалися! Вже завтра, 29 грудня розпочинаються зимові канікули!  Українські школярі очікують новорічних свят, подарунків, неймовірних пригод та нових зустрічей.  Відділ абонементу та читального залу для учнів 5-9 класів запрошує своїх читачів до спілкування та нових знайомств. Восени, а саме у листопаді, бібліотека отримала у подарунок нові книги за перемогу у професійному конкурсі на краще проведення 2-го етапу обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини». Представляємо вам наше нове «поповнення» та запрошуємо до читання!
Одна із книг серії «Украина. Вчера, сегодня, завтра» - Ушаков Д.А. Великие украинцы. – Х.:Фактор, 2011. – 200 с.: ил.

Книга видана  російською мовою. Розкриває видання  історії життя відомих українських  політиків та полководців, винахідників та вчених, діячів культури,  літератури та спорту, кожен із яких вніс свій значний вклад в становлення та розвиток нашої держави та залишив по собі незгладиму пам'ять в історії України. Ви відкриєте для себе нові сторінки із життя київських князів, козацьких гетьманів, українських борців за незалежність: Устима Кармелюка, Симона Петлюри, Степана Бандери та ін.. Прочитаєте про українців  Іллю Мечнікова, Антона Макаренко, Ігоря Сікорського, Сергія Корольова та інших видатних вчених та винахідників.  Можливо, одкровенням для вас стануть сторінки книги, які розповідають про українців  Казимира Малевича , Леоніда Бикова, Миколу Гоголя  та ще багатьох наших співвітчизників, які творили  українську історію.
Велика ілюстрована енциклопедія ерудита: для ст. шк. віку: (пер. з англ.) / наук. кер.авт. колективу Ч. Тейлор. – К.: Махаон-Україна, 2014. – 486 с. : іл.

Перед  вами – не просто енциклопедія, а універсальне джерело інформації з різних галузей знань: біології, анатомії, геології, хімії, фізики, механіки, астрономії та екології.  Книга містить великий обсяг відомостей про навколишній світ, досягнення науки і техніки, про видатних учених і винахідників. Усі тексти супроводжуються вдало підібраним візуальним матеріалом . Тож, якщо ви захоплюєтесь історією науки та її найновішими досягненнями – ласкаво просимо!
Britannica Енциклопедія  для дітей. Релігія. Мистецтво. Література. – К.:Махаон-Україна, 2012. – 256 с.: іл.

Книга містить велике розмаїття статей про релігію, образотворче мистецтво, архітектуру, літературу, театр, музику, кіно, а також легенди, міфи і казки народів світу, серед яких вам буде легко орієнтуватися, вибираючи найпотрібнішу та найцікавішу для себе інформацію. Для цього укладачі супроводили основні статті малюнками, фотографіями, врізками з цікавими фактами та несподіваними запитаннями, як от: «Чи відомо тобі, що коли Ейфелева вежа ще не була архітектурним дивом Парижу, а ще тільки-но будувалася, її творці чули лише глузування та образи. Французький письменник Леон Блуа називав її «жахливим вуличним ліхтарем». Неймовірно, правда? Таких цікавинок у книзі безліч, тож – мерщій до знань!
Для любителів стилю фентезі!  Сектор абонементу поповнився двома чудовими виданнями Корнелії Функе.
Функе Корнелія Король Злодіїв. – Х.: Видавництво «Ранок», 2013. – 496 с.

Це неймовірна історія про двох братів, які  після смерті батьків тікають до Венеції.  Ви познайомитесь із дванадцятирічним хлопцем, який очолює компанію бездомних підлітків і якому дали прізвисько Король злодіїв; прочитаєте про чарівну карусель, яка розташовується на острові Таємниць, та дізнаєтесь, чи можна змінити долю і стати дорослим, якщо на ній покататися; побуваєте у Місті на воді та станете учасником захопливих пригод, де розвінчуються міфи та здійснюються пророцтва на шляху до нового життя.
Функе Корнелія Володар драконів. – Х.: Видавництво «Ранок», 2013. – 512 с.

Це – неймовірна історія про дружбу безпритульного хлопчика на імя Бен зі срібним драконом, якого звуть Лунг.  Гноми і ельфи, василіски та морські змії, страхітливий мисливець на драконів на прізвисько Золотий – ось кого зустрінуть друзі на шляху до нової домівки, бо «перекочують»  зі світу стародавніх легенд та міфів до нашого сьогодення.  Здолати усі труднощі та перешкоди нашим героям допоможуть сила духу, самовідданість та доброта, яким ніколи  не буде кінця.
Бойє Кірстен Медлевінгери/ Пер. з нім. О. Мокровольського і Т. Станішевської. – Вінниця: Теза, 2009. – 445 с.:іл.

500 років тому маленький народ, який сучасним підліткам сягав би своїм зростом до колін, переїхав мешкати під землю та перервав усі стосунки з людьми. Називався цей народ – медлевінгери.  Що ж змусило цих маленьких істот знову зявитися нагорі? Що вони шукають?  Про це вам розповість  нова книга нашого абонементу.
Марина та Сергій Дяченко Ритуал. – К.:А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га, 2015.- 304 с.

Мабуть, кожен із вас знає стару добру казку про прекрасну принцесу, яку викрав із замку лихий дракон і як вона, бідолашна, ув’язнена  у високій башті,чекає на свого лицаря-визволителя. Але, що робити, коли прекрасна принцеса насправді виявляється високою непривабливою дівчиною зі складним характером? І незрозуміло, кому  варто більше довіряти: драконові чи принцу? Це мудра казка про перше кохання і першу зраду, про добро і зло, які помінялись місцями, і про те, що щастя варте того, щоб на нього чекати. Свого часу роман був відзначений двома престижними преміями:2-ю премією Національного конкурсу «Книга року-2006» та дипломом за краще видання Львівського Форуму видавців. «Ритуал» у світі фантастичної літератури цінують на такому рівні, як, наприклад, у жанрі детективу книги Агати Крісті.
Тож, приємного читання!



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...