пʼятницю, 24 січня 2020 р.

Бібліоподорож


Відлуння географії у будівлях світу
Цікаво, корисно, фаново! Саме так проходила зустріч 23 січня  у читальній залі старшого відділу з восьмикласниками гімназії (учнями 8-А класу), які вирушили у віртуальну подорож світом, щоб дізнатися про уявлення людини про ідеальне житло.

Ще з початку своєї історії людство, як і все живе на землі, шукало собі безпечне місце для життя. Сьогодні ми називаємо це місце будинком. Це те місце, де ми не просто живемо, а де нам добре і спокійно, де нас люблять і чекають, де ми можемо сховатися від навколишнього світу. Скільки людей на Землі, стільки і уявлень про ідеальне житло. І дуже часто вплив на архітектуру будинку накладає ще й природа та географічні особливості регіону.  Спочатку ми поцікавилися власними уявленнями наших юних гостей про їх майбутнє ідеальне житло, а тоді вирушили просторами географії.
Побували на острові Тасманія, щоб подивитися на найвищий будинок на дереві,
трішки «пожахалися» жителям племені Короваї, які будують своє житло високо на деревах  у важкодоступних джунглях індонезійської провінції Папуа і яких називають людоїдами.
Географія «відносила» нас  у різні куточки планети: у Роттердам, де є «будинок-кактус»,
у Вєтнам, де є «божевільний» будинок,

у Португалію, де є «будинок-камінь»,
у Польщу, до «кривого» будинку,
у Чехію, де у Празі є «танцюючий» будинок
та ще далі, далі, далі – у Грецію, Німеччину, ОАЄ, Литву, Китай… До речі, у Китаї є дві споруди, які увійшли до Книги рекордів Гіннеса, це – «будинок-чайник» та готель зоряних старців.
Показали ми й  неймовірні будинки  України, які існують крім «будинку з химерами» та «шоколадного» будинку, що у Києві. Бо у нас, у Запоріжжі, є своя Пізанська вежа,
в Одесі – будинок-дерево та будинок, що «висить» у повітрі,

а у селі Ковалівка, що на Київщині, є квітково-казковий будиночок…
І це ще далеко-далеко не все… У підготовці до зустрічі допомогу склали часописи, які отримує бібліотека: журнали «Колосок», «Однокласник», «Золотой глобус»  та «Дружболандия».  На завершення, ми попросили наших гостей намалювати для нас «свої» ідеальні будинки, якщо уява про них змінилася під час бібліоподорожі. Тож, чекаємо, і дякуємо класному керівникові Якименко Людмилі Вікторівні – вчителю географії, за багаторічну співпрацю.





Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...