неділю, 19 січня 2020 р.

Storytelling:


                          Відоме та невідоме Різдво
5 січня на абонементі старшого відділу дитячої бібліотеки відбулося засідання клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок» : «Відоме та невідоме Різдво».
     Тривають різдвяні канікули, попереду ще «щедра кутя» та Водохреще,а тому доцільною стала розмова про українські традиції,які стали темою засідання клубу : «Відоме та невідоме Різдво».

      Всім дітям дуже подобаються зимові свята. Спочатку бібліотекар ознайомила постійних учасників клубу із різдвяними святами, звичаями та обрядами українців. Всі діти дуже добре знають, що на Свят – вечір на столі повинно бути 12 страв, але основною – обрядовою була кутя. Перша - багата – на Різдво, друга – щедра – на щедрий вечір у Старий Новий рік, а третя, остання – голодна,в переддень Водохреща. У кожній родині є ялинка, яка символізує вічне життя на землі. Тут жили наші предки, живуть наші батьки, тут наше коріння. Тому ми завжди повинні памятати звідки ми родом, знати та вивчати історію свого народу, його мову, звичаї та традиції.
    Діти розповідали як святкують це свято у кожній родині та які подарунки отримали на Новий рік.


     А завершилася зустріч вікториною про Різдвяні свята та чаюванням із печивом та цукерками.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...