вівторок, 24 вересня 2019 р.

Літні читання


     Канікули з книгою – 2019
Вже по добрій традиції кінець вересня у міській бібліотеці для дітей уквітчується дитячими посмішками, вишиванками та  гарним настроєм.


Так у нас відбувається  підведення підсумків конкурсу літніх читань: Лідер читання «Канікули з книгою. Літо  – 2019».  Бібліотека заздалегідь готується зустріти своїх читачів, батьків, вчителів та добрих друзів – партнерів. У цьому році ми влаштували фотосушку з малюнками, які принесли діти на прочитані книжки; облаштували фотозону, де змогли б сфотографуватися усі бажаючі, наповнили інформаційний куточок рекламними листівками про найцікавіші нові надходження бібліотеки, підготували й куточок, де діти б змогли прийняти участь у безпрограшній лотереї.







Свято вересневого дня – 24 вересня  розпочалося зі звернення до присутніх завідуючої дитячої бібліотеки Карпенко Валентини Іванівни, яка наголосила на тому, що у цьогорічному конкурсі взяли участь 455 дітей, активних читачів бібліотеки: серед них - учні 2-9 класів: НВК № 2, ЗОШ № 1, ЗОШ № 3 та гімназії . Найбільша кількість учасників конкурсу – це учні гімназії. Бібліотека ж вітала  лідерів – 48 переможців, які під час літніх канікул відвідували бібліотеку, читали книжки на допомогу засвоєнню предметів шкільної програми, розповідали про прочитане бібліотекарям. В залі також були присутні батьки, вчителі, які допомагали і контролювали читання, а також партнери бібліотеки: Хоменко Сергій Вікторович – депутат Новокаховської міської ради і підприємець Савич Роман Олександрович.

Бібліотекарі абонементів Ярцева Олена та Носенко Ольга розповіли гостям як саме читали діти і хто був найкращим. У молодшому відділі читають декілька дітей із однієї сім’ї, присутніми були також дітки, які отримують нагороди вже не перший рік, які є беззаперечними лідерами читання.



 До присутніх звернулась Ткаченко Ліза – переможниця конкурсу «Книгоманія Лідер читання – 2019», яка здобула перемогу влітку і на початку вересня побувала в Одесі як переможниця від Херсонської області. Ліза розповіла про свою дорогу до перемоги, поділилася враженнями від подорожі та закликала усіх дітей до читання, презентувавши  книжки українського письменника Володимира Рутківського, з яким зустрічалася в Одесі і має фото на згадку.  Також дівчинка представила подарунки, які отримала в Одесі та наголосила, що дарує бібліотеці книжку Олександра Єсаулова «Червоний півень під дахом», яку вона вже прочитала.





І, ось, власне, мить тріумфу кожного із лідерів «Канікули з книгою. Літо  – 2019». Вітала усіх директор Централізованої бібліотечної системи Петрова Людмила Миколаївна,  яка кожному вручила грамоту та карту «Камяні вишиванки Нової Каховки».



Закінчились урочистості за святковими столами, смаколики для яких, так само як і грамоти з книжками , стали можливими дякуючи  благодійній допомозі  Хоменко С.В. та Савича Р.О. Всього благодійних коштів було надано на загальну суму 2300 гривень. Бібліотека придбала призи для безпрограшної лотереї,бланки для грамот, чорнила для принтера, солодощі (сік та цукерки), настільні ігри для дітей – футбол та 3 в одному (шашки, шахи і нарди), і 10 нових книжок. Дякуємо за підтримку, за заохочення та стимулювання дитячого читання!



Літо -2019  закінчилося, до зустрічі Літо – 2020!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...