четвер, 21 лютого 2019 р.

Всеукраїнський конкурс есе


    Діти єднають Україну
У Новій Каховці з 24 січня по 11  лютого на міському  етапі  проходив Всеукраїнський конкурс есе «Діти єднають Україну», який був організований на честь 100-річчя з дня проголошення Акту возз’єднання Української народної республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Організаторами конкурсу виступили: Національна бібліотека України для дітей; ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей», Національна секція IBBY, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів та  Творче об’єднання дитячих письменників Національної спілки письменників  України за підтримки Міністерства культури України.  Мета конкурсу – формування у майбутнього покоління високої громадянської свідомості та знань про історію України, сприяння національно-патріотичному вихованню особистості.

Всього  дітей, які взяли участь у цьому творчому конкурсі – 27. Серед них - школи: ЗОШ № 1 – 1; НВК № 2 – 4; ЗОШ № 10 – 1; Корсунська ЗОШ – 1; гімназія – 5; ЗОШ № 5 – 10; Маслівська ЗОШ – 1;  бібліотеки ЦБС: Плодівська, Корсунська та Обривська сільські бібліотеки; МБ № 2, МБ № 4, МБ № 3, дитяча бібліотека. Вікова категорія: Читачі – учні 10 – 14 років;  читачі – учні 15 – 18 років.


21 лютого у міській бібліотеці для дітей відбулося підведення підсумків Всеукраїнського  конкурсу  есе «Діти єднають Україну». З вітальним словом до присутніх учасників та бібліотекарів  звернулася завідуюча  МБ для дітей Карпенко В.І., яка подякувала усім за участь, наголосивши на важливості мети, якої хотіли досягти організатори даного конкурсу.


Надалі усі присутні переглянули електронну презентація та стали учасниками літературно-історичного спомину «Уже ніхто не знищить Україну: в тобі, в мені, у кожному із нас!», який провела бібліотекар  Наталія Жаданова . Ще раз, усі разом ми згадали, що таке Соборність України, як виборювали її на протязі століть наші предки  і як українці виборюють її сьогодні.



Підвела ж підсумки конкурсу і вручила дітям заслужені нагороди директор ЦБС Петрова Л.М., яка презентувала присутнім карту «Кам’яні вишиванки» на мапі Нової Каховки. Кожен учасник конкурсу отримав подяку та  карту.



Окремо були відзначені переможці, які отримали Дипломи, карту у подарунок та книгу від голови журі конкурсу, члена національної Спілки письменників України Гунько О.П. – «Брами Всесвіту».
Переможцями у віковій категорії 10-14 років  стали: Ломейко Анна – учениця 7-А класу гімназії – 1 місце; Гелеверя Максим – учень 7-А класу гімназії та Бриль Аліна – учениця 6-Б класу  ЗОШ № 5 – 2 місце; Марковець Юлія – учениця 6-Б класу гімназії та Чередниченко Вікторія – учениця 6 класу ЗОШ № 4 – 3-є місце.
У віковій категорії 15-18 років переможцями стали: Бусигіна Олександра – учениця 9-го класу Маслівської ЗОШ -  1 місце; Глушакова Марія – учениця  10-А класу ЗОШ №  5 – 2 місце; Третьякова Анастасія – учениця 9 класу ЗОШ № 4 – 3 місце.


Вітаємо переможців та побажаємо їм успіхів  на обласному етапі конкурсу. Давайте разом єднати Україну!



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...