середу, 27 лютого 2019 р.

Краєзнавча вікторина


«Кожен день я тебе відкриваю – рідне місто, кохане моє»

Хочеш для душі обновки
І полинуть серцем ввись?
Приїзди в Нову Каховку –
     Містом-красенем  пройдись… 
                                                             (В. Смолій)



     У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєрідність і неповторність. Своєрідністю Нової Каховки є не тільки те, що вона – наймолодше місто в регіоні. Вона – одна з найкрасивіших в Україні. Її називають перлиною на березі Нижнього Дніпра. В ній злилося воєдино прохолодне дихання величавої річки і гарячий подих скіфського степу з терпким запахом трав.
       Днем народження нашого міста вважається день присвоєння йому назви Нова Каховка  – це 28 лютого 1952 року. В цьому році нашому місту виповнюється 67 років. Для віку людини – це ціле життя, а для міста – це зовсім не значний вік.
    До міської бібліотеки для дітей завітали учні 4-В і 3-Б гімназії, щоб познайомитись з рідним містом, його історією і найголовніше його людьми. Діти з інтересом слухали про С. Фальдзінського, про Григора та Олександра Довженків. Розглядали кам’яні вишиванки і дивувались різноманіттю кам’яних візерунків.
         Бібліотекарі показали  і розказали дітям цікаві відомості про герб і прапор нашого міста. Згадали і спортивну гордість Нової Каховки - трьох Олімпійських чемпіонів: С. Чухрая, В. Борзова, та С. Бебешко. Теплими словами ми згадували  Л. Аржаннікову, М. Баранову, Ю. Федак, К. Губку і багатьох інших хто примножував славу Нової Каховки.

    Школярі залюбки відповідали на питання краєзнавчої вікторини.     
     І можливо серед сьогоднішніх відвідувачів бібліотеки будуть майбутні чемпіони і садівники, інженери, і космонавти, і просто хороші люди.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...