пʼятницю, 23 березня 2018 р.


Ми отримали нові книжки!
Запрошуємо маленьких читачів разом з батьками  відвідати бібліотеку і прочитати нову літературу,щоб канікули не були сумними!







Голобородько, Василь Віршів повна рукавичка/В. Голобородько; худож.І. Леві.-К.: Грані-Т.-2010.-80с.-іл(Серія сучасна дитяча поезія)


 Дивовижний світ поетичних образів відомого поета молода київська художниця перетворила у візуальну несподіванку: своєрідність «верлібрів для малят» при розгляданні нашої книжки перетворюється в тиху радість споглядання. А коли, десь на середині збірки, призвичаїшся до незвичних за композицією та виконанням малюнків – хочеться зазирнути на наступну сторінку, щоб прочитати вірш, який викликає здивування й усміх.



Маконалд, Меган Джуді Муді проголошує незалежність: Кн.6/М.Мак. Доналд;  з англ. Н. Ясіновська; іл.П.Рейнолдса.- Видавництво Старого Лева : Львів.- 2017.-160с.-іл



Це так обурливо, коли в тебе – купа обов’язків і жодних свобод! Щодня треба причісуватися, чистити зуби, застеляти ліжко, годувати Мишу, а ще – бути доброю до меншого брата! Джуді Муді вирішила проголосити незалежність. Та їй доведеться докласти чимало зусиль, аби переконати батьків, що вона може бути самостійною й відповідальною.

Вайброу,Іан Малий вовчик-отаман зграї: роман/І.Вайброу; з англ.В.Морозов; .- Видавництво Старого Лева : Львів.- 2017.-136 с.-іл

У новій книжці зі знаменитої серії про Малого Вовчика на нашого героя та його непосидючих друзів чекають дивовижні пригоди. Цього разу хвалькуватий і грізний суперник Малого Вовчика – Псувачило – стає вожаком власної зграї. Він збирається стати табором у Моторошному Лісі і спіймати пана Крутихвоста, а за це ж дають велику винагороду! Чи зможе Малий Вов­чик перемогти Псувачила і його компанію, провчити хитрого лиса і стати справжнім отаманом зграї? Про це ви дізнаєтеся, прочитавши цю веселу, пригодницьку і дотепну історію.

Владимирські,Г.  та П . Хлопчик, якого подарували цуцику: повість/Ганна та Петро Владимирські; пер. І. Андрусяка; худож.Ю.Твертіна.- К.: Грані-Т.-2011.-80с.-іл(Серія «Книготерапія»)


Найкращий подарунок на день народження – без сумніву, собака. Немає значення, якої породи чи масті, – головне, щоб це був живий, теплий і люблячий пес. Цю просту як світ істину знає кожен третьокласник, більше того – її знає кожен цуцик! Адже й для цуценяти, певна річ, найкращий подарунок – хлопчик!

Одначе мами й тати третьокласників не завжди розуміють бажання своїх дітей, і день народження з радісного свята враз перетворюється на один із найсумніших днів у році. І якби не вчитель астрономії Македонович і вчителька української мови й літератури Ліза Гілочка, хтозна, чи вдалося б урятувати ситуацію і чи подарували б колись цуцикові Білому учня третього класу Олеся Кайдашенка...

Мельник, Тетяна Зоряна подорож: повість/Т.Мельник; худож.К.Очередько.-К.: Грані-Т.-2016.-76с.-іл(Серія «Книготерапія»)


Почалося все із загадкового зникнення Марійчиного улюбленого Качуні та розмови з матусею про мрії.

А тим часом у іншій частині міста Богданчик узагалі не хотів мріяти і дружити – адже іграшок у його кімнаті більше, ніж у будь-кого, то навіщо йому якісь друзі? Дивно так виходить із тими іграшками – як стареньке потерте каченя може бути важливішим за новесенький поїзд із залізницею? Щось тут не те... Треба неодмінно розгадати цю та інші загадки! Подорож дітей до Країни Мрій, знайомство з самою Мрією, чарівником Хваликом, кумедним кошеням Кузею, грайливою драконихою Фанею та іншими персонажами покажуть маленьким читачам, як важливо мати друзів, уміти просити пробачення, бути сміливим і готовим до пригод. А довідковий матеріал від казкотерапевта Катерини Єгорушкіної розповість батькам про те, чому так важливо навчитися мріяти разом із дітьми, розвивати дитячу уяву і творчість.

Флейшман,Сід Чарівна ферма пана мак-Брума: повість/С.Флешман; з англ. М.Ярового; худож.А.Сарвіра.- К.: Грані-Т.-2012.60.-іл



Пан Мак-Брум – великий оптиміст! Найбільший, якого ви тільки могли зустріти! І до того ж – неабиякий «багатій», адже має дружину та одинадцятеро рудих дітлахів. Знаєте, як важко за кожним устежили, коли діти висипаються з автомобіля, мов горох із торбинки, і їх вишикувати й порахувати – неможливо, хіба що прив’язати мотузком одне до одного!

І кожного з дітлахів Мак-Брум учить, що в будь-якій ситуації неодмінно можна знайти щось хороше. Гуртом, усією родиною, не страшно шукати нове житло, не важко обробляти землю, не сумно рятуватися від шахрая-пройдисвіта і ніколи не скучно. Можна здолати і несправедливість, і вітрище, і нахабну сарану.

Книжка американського письменника Сіда Флейшмана, володаря Медалі Джона Ньюбері (першої у світі премії в галузі літератури для дітей), виходить у перекладі українською вперше.

А сам автор, предки якого були українцями, написав передмову спеціально для українських читачів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...