вівторок, 6 березня 2018 р.

Книжкова виставка-екскурс

«Жіноча постать на тлі історії…»  


В міській бібліотеці для дітей з початку березня діє книжкова виставка-екскурс «Жіноча постать на тлі історії…»  Ми прагнули познайомити наших читачів з жінками, які пережили свій час.


Відкриває виставку  розділ «Великі українки», який розповідає про французьку королеву Анну – велику українку, доньку Ярослава Мудрого та султану Османської імперії – українку Настю Лісовську, яку весь світ знає під іменем Роксолана. Обидві в сучасній українській традиції входять до переліку найвідоміших  жінок сучасної та давньої України.



У розділі «Краса, що завоювала світ» розкрита таємниця життя єдиної у світі жінки-фараона Хатшепсут та найпрекраснішої із єгипетських цариць – Нефертіті.


Наступний розділ розповість про жінок, які канонізовані церквою та зараховані до лику святих. Це  велика маленька жінка – мати Тереза, яка є однією з найвідоміших, найшанованіших та найулюбленіших особистостей ХХ століття та свята воїтелька – француженка Жанна д’Арк.



Не могли ми не розкрити читачам історію життя королеви людських сердець, принцеси на всі часи –  леді Діани Спенсер. І завершує нашу виставку розділ про жінок, які прикрасили епоху та стали її символами – Мерилін Монро та Марлен Дітріх.  Весна – жіноча пора: і березень, і травень будуть осяяні жіночою красою та ніжністю, маминим теплом та відданістю.


Тож, міська  бібліотека для дітей запрошує своїх читачів  здійснити екскурс по книжковій виставці «Жіноча постать на тлі історії…»

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...