понеділок, 12 березня 2018 р.

Читацький кемпінг для Всезнайок



Поговоримо трішки про пухнасту кішку
Під такою назвою відбулося чергове засідання клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок» у секторі абонементу для учнів 5-9 класів у неділю, 11 березня.
01 березня у світі шанують ЇЇ Величність – Кішку, що веде свій родовід від лісового кота, який мешкав колись на Далекому Сході. Нині у світі близько 400 млн. котів. 2/3 часу зі свого життя кішка спить, але в той час, коли вона бадьора, то має здатність бігати зі швидкістю до 50 км за годину, бачить у темряві у 7 разів краще, ніж людина, нюх має у 14 разів сильніший за людський. А ще котячий хвіст здатен розповісти про настрій кішки та ще допомагає їй підтримувати рівновагу.  Бібліотекар Носенко Ольга Анатоліївна розповіла дітям не тільки ці цікавинки, а й про те, як правильно годувати та лікувати домашніх улюбленців, в які ігри з ними грати, який будиночок вибрати. Діти дізналися, що у найстаріших бібліотеках світу завжди мешкали коти, присутність яких, насправді, мала суто практичне значення – захищати літературні скарби від мишей та щурів. До речі, побував на зустрічі у клубі справжнісінький кіт на прізвисько Сєня, який докладно познайомився і з фондом, і з конкретною літературою, пригрівши собі містечко на книжковій полиці.


До речі, серед письменників, що не уявляли свого життя без муркотливих компаньйонів були Марк Твен, Едгар По, Ернест Гемінгвей, Едгар Берроуз.
Діти з цікавістю  знайомились  з представленою літературою на предметній тематичній полиці «Цікаве про котів», розповідали про  своїх домашніх улюбленців, які не перестають нас дивувати і якими ми ніколи не перестаємо захоплюватися та милуватися.  

                                                                                                                                                  Потім уся дітвора  дружно ловила Сєню серед книжкових полиць.



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...