середу, 12 квітня 2017 р.


Бібліотечний «Зореліт»: екскурсія в Космос
З Днем космонавтики! Так сьогодні вітали своїх маленьких читачів – учнів I(5)-А класу гімназії бібліотекарі читальної зали для  5-9 класів міської бібліотеки для дітей.  Саме 12 квітня, вранці завітали вони до нас у гості, щоб вирушити у віртуальну екскурсія на «Зорельоті» та пізнати «Відомий та невідомий космос». А повели нас у космічні далі перші космонавти, які колись відкрили Космос для Людства.


Багато цікавого пізнавали діти під час подорожі: були ми у печерах Мексики, де на наскельних малюнках «крокують» люди у скафандрах, «заглянули» у єгипетські піраміди та побачили чи не найпершу літаючу модель; «піднімалися» у небо з героями грецьких міфів та їх сміливими послідовниками; познайомились із першими повітряними та космічними пасажирами та «побували» у Космосі разом із Юрієм Гагаріним, Германом Титовим, Валентиною Терешковою; українцями Павлом Поповичем та  Леонідом Каденюком; «виходили» у відкритий Космос разом із Олексієм Леоновим та Світланою Савицькою, бачили перших космічних туристів та майбутні космічні станції. Переглянули усі разом відео першого польоту у Космос та зіграли у веселу «Космічну вікторину».



Цікаво, що стати майбутніми космічними туристами, які планується відправляти у Космос з 2023 року, зголосилися не дуже багато сучасних школярів. Чи то сума для польоту завелика, чи то компютери доступніші. Хто знає?

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...