пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Урок народознавства:  «Писанковий дивосвіт»
    В усіх народів світу існує повір’я , що той,хто забув  звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Він блукає по світу, як блудний син і ніде не може знайти собі притулку, бо він загублений для свого народу.
  З ранку у міській бібліотеці для дітей відбувся урок  з народознавства «Писанковий дивосвіт». Учні 2-Б гімназії вивчали народні традиції, пов’язані з найулюбленішим весняним святом усіх християн -  Великоднем. В цьому нам допомогли книжки і журнали з тематичної полиці «Чарівна магічність свята». 


Другокласники завдяки електронній презентації  познайомились з атрибутами цього свята – писанками.



   Класний керівник Головко І.А. розповіла своїм вихованцям легенду про крашанки. Бібліотекарі  показали  маленьким відвідувачам,що таке крашанка, писанка, дряпанка, крапанка, мальованка. Ми побували на Гуцульщині, Івано-Франковщині, Полтаві і звичайно на рідній Херсонщині. І побачили всю красу Великодньої писанки   у барвах кожного регіону. А  на завершення уроку  наші гості   продекламували  нам вірші:  Х. Білоус, К. Перелісної,С. Жупанина, Л. Храпливої.







Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...