пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Інформ-реліз


Архітектурні родзинки Нової Каховки
2019 рік для Нової Каховки – особливий.  У квітні місяці виповнюється 120 років із дня народження українського художника, скульптора-монументаліста, представника школи  «бойчукістів» – Григора Довженка. Його роботи, що прикрашають вулиці старої частини міста, сьогодні називають одним із найцінніших скарбів півдня України.  Йдеться про орнаментальні панно, які виконані в техніці різьби по сирому тиньку. Сьогодні ця «застигла у камені краса» , яка несе у собі ліричність, духовність українського мистецтва, є предметом уваги науковців, містян та являється справжнім мистецьким скарбом, яким володіє ціле місто.  11 січня, в міській бібліотеці для дітей відбувся інформ-реліз «Архітектурні родзинки Нової Каховки», під час якого наші небайдужі читачі мали можливість познайомитись із архітектурним обличчям міста, дізнатися про Григора Довженка та його унікальні роботи.


Роздивляючись фотографії, діти згадували, де знаходиться те чи інше панно, захоплювались красою каменю. Дівчатка «шукали» знайомі локації, а хлопчики серйозно  «вивчали»  матеріал.



Зима скоро закінчиться, а весною можна вирушити на прогулянку містом, щоб віднайти побачене і відкрити для себе нове, а, можливо, долучитися до відновлення робіт великого Майстра.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...