середу, 5 грудня 2018 р.


Година права: «Закон про мене,мені про Закон».
 У «Європейській стратегії стосовно дітей» зазначено: «Діти є громадянами не тільки нинішнього а й майбутнього суспільства». Саме вам будувати нашу країну в майбутньому. Якщо не буде дітей, хто ж тоді продовжить далі нашу історію?  «Дитина повинна бути за всіх обставин серед тих, хто першим одержує захист і допомогу» - це один із принципів відомої у всьому світі «Декларації прав дитини», проголошеної Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 20 листопада 1989 року на своїй 44 сесії. Виходячи з цього міжнародним співтовариством було прийнято Конвенцію про права дитини.
5 грудня  у міській бібліотеці для дітей на годині права: «Закон про мене,мені про Закон»  відбулася зустріч головного спеціаліста служби у справах дітей Харченко Олени Анатоліївни   з учнями 4-Б кл   школи №9. 




Вона змістовно розповіла школярам про права і обов’язки дітей.  Навела  приклади   з досвіду роботи, де головними учасниками кримінальних дій  були діти. Підкреслила,що дитина може потрапити на судову лаву з 11років включно. Олена Анатоліївна закликала школярів бути уважними до  різних ситуацій,щоб не втрапити у біду. Що буває за викрадений мобільний телефон? За поцуплену цукерку у супермаркеті? Що таке домашнє насилля? На всі ці запитання наші відвідувачі отримали розширену відповідь. Маємо надію,що ця зустріч допоможе нашим дітям у житті і вбереже від лиха.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...