середу, 5 грудня 2018 р.

Майстерка:


23 відтінка фантазії на чайних пакетиках
                Сьогодні у міській бібліотеці для  дітей відбулося чаювання за рецептом англійського письменника Керрола… Тобто, чай був, але ми його не пили;))
Для початку розглянули як і для чого п'ють близький всім нам напій в різних країнах світу.

Звісно, усі чайні секрети не розкриємо, але декілька цікавинок про чай переповімо.
У китайській та японськіймовах для позначення«століття» і «чаю» вживають один і той же ієрогліф.
В Китаїпід час сватання наречений і наречена дарували один одному чай в знак вірностіданому слову. Цейзвичайпов’язанийз цікавоювластивістючайного куща – він не переносить пересадки.
Чай відмінно діє на кору головного мозку, завдяки вмісту в ньому ксантинів — саме вони і дають основний стимулюючий ефект, викликають легкість і швидкість мислення.
У чаївиявлено 17 амінокислот, причому природа однієї з них до цихпір не з’ясована. Середамінокислот чаю є глютамінова кислота, надзвичайноважлива для життєдіяльностілюдськогоорганізму, активно сприяєвідновленнювиснаженоїнервовоїсистеми.
Тепер зрозуміло, чому чашка чаю  – здатна заспокоїти, розрадити, здружити!!! А якщо ще й зі смаколиком… - то взагалі  щастя;)

Дізналися також  наші гості для чого було придумано слово «чайові»; як Томас Салліван у 1904 році випадкововинайшовчайний пакетик, і як американська художниця Рубі Сільвіус знайшла у ньому натхнення.

Оскільки компанія зібралася у нашій бібліотеці надзвиЧайна, то і зустріч вийшла незвиЧайною!



Діти за прикладом Рубі Сільвіус малювали на чайних пакетиках…

 Свої новорічні мрії!



та літературних героїв...
Компанія,  яка  «найбожевільніше» пила чай в історії чаювання;)





Ну і звісно ж її, казкову героїню, на гостинах у якої букашки випили по три чашки чая «с молоком и крендельком»




Памятаєте, мультфільм «Їжачок в тумані»? Там Ведмедику пояснюють,що якщо Хтось говорить Тобі «Приходь до мене чай пити», - це означає, що цей Хтось  чекає Тебе…





         Отож, дорогі друзі, приходьте до дитячої бібліотеки, у нас є Чай, «Аліса в Країні Див», «Муха-Цокотуха», інтернет (щоб мультик подивитися;)), енциклопедії «Все про Все» (про чай там також є;)) і багато всього цікавого!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...