неділю, 21 жовтня 2018 р.

Майстер-клас в дитячій школі мистецтв:

Витинанки - Вишиванки

            Пишаючись «Камяними» особливостями міста Нова Каховка та надихаючись талантом художників-бойчукістів, «профіліцівці» вчилися виготовляти листівки, сюжетно та орнаментально подібні на Довженкові.


  "Зроби життя навколо себе красивим" – здається, що саме за таким принципом живе і працює Галина Анатоліївна Ходос, директор Дитячої школи мистецтв, художник, що вміє зачарувати… і звичайнісіньких  підлітків  перетворити на митців, провівши для команди  майстер-клас  «Поробки з елементами кам’яних вишиванок».





Витинанки робили в техніці «дзеркальність зображення», тому автори самі до кінця не передбачали, що отримають після витинання.








Дітям  вдалося і отримати естетичну насолоду, виділивши Своє з поміж іншого, і продовжити отой довжелезний ряд мистецтва наших предків.



Всі візерунки вийшли різні: вишукані та  делікатні, складні та прості, придумані і скопійовані… Але в кожній є «Камяний силует» роботи Григора Довженка і часточка душі молоді сьогодення.




     Даний захід відбувся одночасно в рамках реалізації двох проектів: міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «ПрофіКемп» та в  рамках реалізації проекту «Кам’яні вишиванки Нової Каховки – патріотичний меседж з минулого молоді сьогодення» (за підтримки Українського культурного фонду)



  Цей букетик – маленьке осіннє  «дякуємо» від команди «ProfiЛіц»
 Галині Анатоліївні, за експресивність і за вміння ділитися мистецтвом!





Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...