середу, 18 січня 2017 р.

               

   Подорож  літературним Альбіоном, або Топ-5 англійських книжок

Усі  люблять хороші історії і хороші книги  … Тож сьогодні, 18 січня 2017 року бібліотекарі міської бібліотеки для дітей  і учні ІІ (6)-А класу гімназії спробували разом розібратися: що ж це таке - гарна дитяча книга на прикладі творів відомих письменників Англії. Чому саме Англії?  Все просто. По-перше, даний захід – не що інше, як впровадження ідеї, придбаної на ярмарці ідей 2016 року у м. Херсоні «Літературний Альбіон». А по-друге, у цьому році у нас багато ювілейних дат саме англійських письменників.                                                                                                    Отже, хороша книга – в першу чергу це, звичайно ж, книга захоплююча; книга, яка викликає живі емоції. Така, як книга Льюїса Керролла «Аліса в країні див» (перше місце у нашому топ-рейтингу).


Хороша книга - це і герої, які стають для читачів добрими друзями. Отже, друге місце посіла книжка Алана Александра Мілна «Вінні-Пух і всі-всі-всі».


Гарна книга - це, зрозуміло, цікавий сюжет, що включає в себе і подолання труднощів, і пригоди, і - після стількох хвилювань! - щасливий кінець, що викликає у нас зітхання полегшення. Третє і четверте місце ми віддали книжкам Даніеля Дефо «Робінзон Крузо» і Роберта Луїса Стівенсона «Острів скарбів"
                     
                       

Частенько чарівність книги полягає і в стилі, в особливій мелодії авторської мови, яка сама по собі перетворює читання на величезне задоволення. Пяте місце – засновнику літературного різновиду — фентезі видатному  англійському вченому і письменнику Джону Рональду Ройлу Толкіну і  його неперевершеному «Гобіту».


Гімназисти послухали історії створення кожної книжки, подивилися перші і найбільш популярні екранізації творів, погортали сторінки, та позмагалися у веселих і дотепних вікторинах до кожної книжки.





Даний захід є гарним приводом перечитати всі ці твори, бо вони, безперечно, того варті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...