понеділок, 23 березня 2015 р.

Тиждень математики у бібліотеці

Один, два, три, чотири, п’ять… Так починалася всім знайома дитяча  гра, де зайчик «виходив погуляти». З 16 по 20 березня до читального залу для 5-9 класів приходили учні 5,6,7 класів гімназії, щоб і порахувати, і погратися, і пізнати багато цікавого зі світу чисел та математики. Вчитель математики Новокаховської гімназії  Гіренко Ірина Миколаївна запропонувала провести тиждень математики у школі спільно з бібліотекою. Розпочався він 16 березня аукціоном знань «Математичний розумник»учасниками якого стали учні III(7)-А класу. Пройшовши веселу розминку, семикласники успішно впоралися з завданнями багатьох раундів, що стосувалися арифметики, геометрії, відомих математиків, математики в літературі та ін. В результаті мали три переможця: Бесєдіну Анастасію, Руснак Валерію та Шевченко Нікіту. Вони й позмагалися за звання «математичного розумника», яким стала Руснак Валерія. Тож, у «цариці всіх наук» з’явилася своя маленька «принцеса».




          18 березня до бібліотеки завітали учні І(5)-Б та ІІ(6)-А класів, щоб стати учасниками інтелект-шоу «У світі чисел». Ось, ви, наприклад, знаєте, що улюбленим числом німецького «залізного канцлера» Бісмарка була цифра три, а римський імператор Карл ІV любив цифру чотири, що 5 – це символ Людини, 7 – щасливе число, 8 – символ досконалості, а найбільше у світі число має назву – центільйон і у ньому аж 600 нулів! Про все це та ще багато іншого розповіла і показала дітям бібліотекар  Жаданова Наталія Валентинівна. На завершення ми всі разом згадували приказки, де «заховані» числа, та казки, де згадуються цифри. Ірина Миколаївна подарувала найкращим інтелектуалам загальні зошити вже  на наступний рік, коли розпочнуть вони вивчати фізику, біологію, і, звісно ж, математику.  




            Наше бібліотечно-математичне інтелект-шоу мало продовження ще й 20 березня. Учасниками були учні II(6)-Б класу разом із Гіренко Іриною  Миколаївною. Спочатку всім класом діти влаштували «математичний» флешмоб прямо на ганку бібліотеки. З собою принесли газету, присвячену математиці, яку подарували працівникам читального залу.  На завершення зустрічі, отримавши подарунки, переможці інтелектуальних змагань залишили фото на згадку, а Кох Алла прочитала вірш про «царицю математику». Ось таким видався наш математичний тиждень у бібліотеці!     




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...