понеділок, 16 березня 2015 р.

Велика книга читацьких рекордів Херсонщини

Інформація про участь в обласному міжвідомчому конкурсі на звання найкращого читача 2015 року «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини».
Конкурс проводився серед дітей-учнів 6,7,8 класів. 1-й етап (бібліотечний, шкільний) проходив з 15 по 27 лютого.
У конкурсі взяли участь 9 бібліотек Новокаховської ЦБС, що обслуговують дітей, в координації зі шкільними бібліотеками. Бібліотека Новокаховської гімназії участь у конкурсі приймала самостійно.
Кількість учнів 6,7,8 класів, які взяли участь у 1-му етапі – 306. Змагання проводилось у формі конкурсу читацьких формулярів та письмових  відгуків про прочитану книгу – сучасний український дитячий прозовий твір, опублікований уперше не раніше 2000 року. Звання «Найкращий читач бібліотеки-2015» отримали 25 дітей-учнів 6,7,8 класів, кожен з яких оформив свою «Велику книгу читацьких рекордів Херсонщини».
2-й етап (міський, районний) проводився з 1 по 11 березня.
11 березня в міській бібліотеці для дітей відбувся 2-й районний етап конкурсу на звання найкращого читача міста 2015 року., в якому взяли участь читачі-переможці 1-го етапу, які отримали звання «Найкращий читач бібліотеки». Всього 23 учня (2 були відсутні через хворобу). «Великі книги читацьких рекордів» цих учнів були представлені на книжковій виставці-досьє «Читацькі рекорди новокаховчан». В кожній роботі своя творчість, креативність, вміння висловлювати власну думку про читання, книгу, бібліотеку. Очне змагання відбулось у формі інсценізації та слайд-презентації прочитаного учасником твору сучасної української дитячої літератури. Діти виявили дуже добру підготовку. Членам журі нелегко було визначити переможців. Виступи оцінювались за 5-бальною шкалою.
Переможцями змагань серед читачів у 2-му етапі стали:
Нагачевська Аліна, найкраща читачка МБ № 2, учениця 6 кл. ЗОШ № 10.

Мартовська Олександра, найкраща читачка Дніпрянської селищної бібліотеки, учениця 7 класу Дніпрянської ЗОШ.

Манагарова Лілія, найкраща читачка міської бібліотеки № 3, учениця 8-Б кл. ЗОШ № 6.

Всі вони отримали звання «Найкращий читач міста-2015».
Головним партнером конкурсу виступив депутат Херсонської обласної ради Сидоренко Олександр Миколайович. До учасників  завітала представник депутата Олена Шевченко з подарунками-книжками:  «1000  цікавих фактів про Україну». Олена привітала переможців 1-го етапу конкурсу і кожному подарувала книжку. Заступник директора ЦБС по роботі Карпенко Валентина кожному вручила  Почесні грамоти.

Для міської бібліотеки для дітей Олена Шевченко передала в подарунок три книжки Сергія Оксеника «Лісом. Небом. Водою», третя з яких визнана кращою книжкою 2014 року.
В цьому році виповнилось рівно 5 років з того часу, як Олександр Миколайович Сидоренко є постійним партнером у проведенні конкурсу «Найкращий читач року», підтримує розвиток читання, заохочує дітей до читання літератури в паперовому і електронному форматі. Діти і бібліотечні працівники безмежно вдячні за підтримку.
Свято добігло кінця, а переможці 2-го етапу, які отримали звання «Найкращий читач міста-2015», продовжать боротьбу в 3-му обласному етапі конкурсу, який відбудеться 19 березня у м. Херсоні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...