середу, 24 листопада 2021 р.

Літературне чаювання «Листочок чаю і світ»

 

     Днями на абонементі старшого відділу відбулося засідання клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок», на якому було проведено Літературне чаювання «Листочок чаю і світ». Бібліотекар ознайомила присутніх з історією походження чаю, а також розширила та поглибила їх знання стосовно традицій заварювання чаю та відношення до чаю у різних країнах світу. Учні дізналися, що чай почали пити ще понад 500 років тому, а Батьківщина чаю -  Південно – Західний Китай.



   Серед різних напоїв, які виготовлюють люди, найвідоміший та найпоширеніший – це чай. Його пють у будь якому куточку Землі. Він має лікувальні властивості, допомагає уникнути багатьох хвороб. Присутні розповіли який улюблений чай п’ють вдома, і всі згодні, що чай – це прекрасний корисний напій, який знімає втому, додає бадьорості і підіймає настрій. Для багатьох народів він такий же необхідний, як і хліб. Учні пірнули в світ легенд та оповідей про чай.



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...