середу, 17 квітня 2019 р.

Архітектурні пазли


Про що «нашепотіло» каміння?
В одній із воєнних пісень  XX століття є слова: «Если б камни могли говорить…» У нашому місті  каміння  «промовляє»  до кожного, хто вміє чути і бачити. Це ми про каміння, яке зберігає на собі  красу, що залишив у спадок майбутнім поколінням Григорій Авксентійович Довженко, видатний скульптор-монументаліст, автор неповторних розписів на камені, які прикрашають будинки в історичній частині Нової Каховки. Саме про мову каміння і говорили у міській бібліотеці для дітей 17 квітня бібліотекар Наталія Жаданова зі своїми читачами – учнями 5-В класу гімназії, «складаючи» архітектурні пазли «Про що  каміння нам шепоче?».



Діти мали нагоду познайомитись із новою книгою «Кам’яні вишиванки Нової Каховки», туристичною картою «Кам’яні вишиванки на мапі Нової Каховки» та новим сайтом «Кам’яні вишиванки», що вийшли друком та створені при сприянні Українського культурного фонду.



І, звичайно, більш детально та ближче ми роздивлялися наші кам’яні шедеври, щоб почути мову каміння, яке сьогодні промовляє до нас , дякуючи таланту Григора Довженка та його учнів, щоб  скласти докупи ті архітектурні пазли, в яких краса й неповторність нашого рідного міста.








Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...