вівторок, 4 вересня 2018 р.

Підведення підсумків ІІ етапу ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «ЛІДЕР ЧИТАННЯ» 2018 РОКУ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ


або Лабораторія  читацької творчості

         З травня по 28 серпня 2018 року відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання» 2018 року серед читачів учнів 6-7 класів. У ньому прийняли участь 167 читачів бібліотек Новокаховської ЦБС та шкільних бібліотек.
         Перемогу у І етапі отримали 15 читачів учнів 6-7 класів з 10 бібліотек. Лідери читання визначалися за такими критеріями:
-        конкурс читацької активності (кількість прочитаних книжок у 2017/2018 навчальному році);
-        конкурс письмових відгуків про прочитану книгу (електронних презентацій-рекомендацій / буктрейлерів (сучасний український дитячий прозовий твір, опублікований уперше не раніше 2005 року;
-        конкурс бібліотечної активності;
-        конкурс творчої активності
         Отож, яскраво і  творчо підготувалися  предетенти на звання переможця міського етапу ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «ЛІДЕР ЧИТАННЯ» 2018 РОКУ у Херсонській області. До уваги журі були представлені буктрейлери, презентації, відгуки, творчі есе.
Захід пройшов динамічно і насичено: журі спілкувалися з кожною дитиною і про її творчу роботу і про її життя, захоплення і читання.






В очікуванні вручення заохочувальних грамот,  учасників конкурсу чекав приємний сюрприз – зустріч з новокаховським письменником Олександром Гунько.


Розпочав спілкування з дітьми спомином про своє дитинство, про захоплення українською мовою, якою розмовляла бабуся.
Приніс із собою Олександр Петрович  сторінку з газети «Літературна Україна», де його вірші  надруковані поряд із поезією Дмитра Павличка.


 Діти були захоплені поезією автора, жваво спілкувалися з ним та з задоволенням сфотографувалися на згадку про зустріч.



До уваги  лідерів читання була запропонована нова збірка – книжка поезій «Сталкери по крові» за яку Олександр Петрович  був нагороджений Дипломом лауреата Міжнародної літературної премії «Сад божественних пісень» імені Григорія Сковороди. На обкладинці книжки фото молодих хлопців – захисників Донецького аеропорту і саме про них зачитав поет вірша «Монолог кіборга».
Читачі міської бібліотеки дякують автору за його творчість і подарунок.  «Сталкери по крові» тепер можна прочитати у відділі обслуговування учнів 5-9 класів.

Найочікуваніші і найхвилюючі хвилини нашої читацької лабораторії – оголошення імен переможців ІІ етапу.

Міська бібліотека для дітей щиро вітає ЮТІНУ ВЕРОНІКУ, ученицю 7-В класу ЗОШ № 1, читачку шкільної бібліотеки та ГРИЦИНУ  ВІКТОРІЮ, ученицю 7 класу ЗОШ № 5, читачку міської бібліотеки № 4 з заслуженою перемогою. Дівчатка отримали у подарунок книжки від магазину «Бібліофіль»


Крім того, кожен конкурсант отримав заохочувальну грамоту і солодкий приз від магазину «Мідас».



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...